6-те принципа на убеждаване, които научно доказано работят

Влиянието е свързано с промяна - на нечия първоначална мисъл или на цял планиран курс на действие. И независимо дали става въпрос за цели брандове, които убеждават потребителите, че техният продукт е точният, за предприемач, предлагащ решения на потенциални клиенти, които ще накарат всички техни проблеми да изчезнат, или тийнейджър, който убеждава родителите си, че отиването в даден университет е най-важното решение, което ще направи в живота си, влиянието е в основата на крайния резултат.

Хийт Слоунър, експерт по стратегическа комуникация и лидерство, обяснява, че взаимоотношенията са в основата на влиянието – без взаимоотношения ние просто се пазарим. Освен това той разкрива, че всъщност има няколко основни принципа на влияние, за които е научно доказано, че влияят върху крайните резултати от всякакви преговори. 

Слоунър е и част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum, организирано от NOVA и Webit.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК 

Сред първите трима обявени до момента експерти са още Адам Мендлър и Фредерик Харен, които чрез вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и развитието на индивидуалните таланти ще дадат нова перспектива за личностно и кариерно развитие.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ХИЙТ СЛОУНЪР ТУК 

Списъкът е научен труд на д-р Робърт Чалдини, уважаван психолог и автор, с който Слоунър е имал удоволствието да работи в годините. Той идентифицира шест принципа на убеждаване, които имат силата да влияят на другите. Тези принципи са широко признати и използвани в областта на психологията и маркетинга за постигане на желаните резултати. 

Хийт Слоунър
Снимка:

Ето и кои са Шестте принципа на убеждаване:

Първият универсален принцип на влияние е реципрочността
Просто казано, хората са длъжни да върнат на другите формата на поведение, дар или услуга, която са получили първо.

Вторият универсален принцип на убеждаване е недостигът
Просто казано, хората искат повече от онези неща, от които могат да имат по-малко.

Нашият трети принцип на влияние е принципът на авторитета
Това е идеята, че хората следват ръководството на надеждни, знаещи експерти.

Следващият принцип е последователността
Хората обичат да бъдат последователни с нещата, които преди са казали или направили.

Петият принцип е принципът на харесването
Хората предпочитат да казват „да“ на тези, които харесват.

Шестият принцип е социалното доказателство
Особено когато са несигурни, хората ще гледат на действията и поведението на другите, за да определят своите собствени.

Като експерт по стратегическа комуникация и лидерство, клиентите на Хийт Слонър включват ООН, както и компании от Fortune 500. Той предоставя задълбочени познания, инструменти и тактики, които укрепват способността за стимулиране и вдъхновяване на промяна, влияние - мъдро и ефективно, както и за постигане на ангажираност и отдаденост, които спомагат за по-доброто представяне на работното място.

Edna идея как да помислим за собственото си лидерство

Дарбата на Слоунър: Да се свързва с хора и техните идеи

Вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и индивидуалните таланти на Future Forum 

Хийт Слоунър, Адам Мендлър и Фредрик Харен са само част от световните имена, които ще дойдат в България за Future Forum. Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.

Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения.
Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg!
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти