Цената да бъдеш слаб: 5 страшни странични ефекта на нашумелия Оземпик

От миналата година социалните мрежи са пълни със снимки на драстично отслабнали знаменитости, които до вчера тежаха с десетки килограми повече. Ким Кардашиян, Кайли Дженър, Кристина Агилера и Кейти Пери са сред заподозрените, че отслабват не чрез здравословна диета и фитнес, а благодарение на новото “чудо-лекарство“ – Оземпик.

Тенденцията за бързо подобряване на външния вид не е нещо ново. Да си спомним само за „вълшебните“ хапчета за отслабване, които бяха модерни преди години. Не само обикновените хора, но и знаменитостите винаги са падали в тези капани.

Да останем във форма: ето кои са най-добрите храни за отслабване

Сега Оземпик се превърна в грешката на цялото човечество. Но защо това лекарство е толкова популярно, струва ли си да го приемате и за кого е предназначено?

Как действа Оземпик?

Оземпик съдържа вещество, наречено семаглутид, което изпълва стомаха с хормон, който обикновено се освобождава, когато ядете. Така се чувствате сити денонощно, дори и да не сте яли нищо. Лекарството също така предава информация към мозъка, че не се нуждаем от храна. Въпреки че е сертифицирано и преминало всички етапи на изследване, лекарството е предназначено за лечение на диабет тип 2. При хора без здравословни проблеми, които го използват само за отслабване, могат да възникнат ужасни странични ефекти.

Вижте в нашата галерия 5 от най-опасните странични ефекти от приема на Оземпик:

5 от най-опасните странични ефекти от приема на Оземпик

Една от основните причини, поради които Оземпик не си струва усилията, е честото фалшифициране на лекарството. Много европейски страни вече обявиха, че има недостиг на доставки и се разпродава за секунда – и то не от хора с диабет. На пазара се появиха лекарства, които имат само името на оригиналния Оземпик. Дори лекарите понякога не могат да различат дали лекарството пред тях е истинското.

Освен това, приемането на сертифицирано лекарство под ръководството на лекар не гарантира, че няма да получите странични ефекти. Дори специалист не може да предвиди как ще реагира тялото ви на Оземпик.

6 навика, към които трябва да се придържате, за да нямате отпусната кожа след отслабване

Въпреки че изглежда като бърз и лесен начин за отслабване, той крие множество сериозни рискове за здравето. Най-ефективният и здравословен начин да работите върху фигурата си все още остава здравословната диета и редовните физически упражнения. Оземпик може да изглежда като решение на проблема, но цената, която трябва да платите за тази илюзия, е твърде висока.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти