Великден е празникът на радостта и обновлението, който се отбелязва с изобилие от традиционни ястия и сладки изкушения.
Вкусът на Великден е уникален и неповторим, пълен с аромати на пресни яйца и пухкави козуници. Тези вкусове ни връщат към детството и семейните традиции.
Задава се времето от годината, в което смело преяждаме с яйца и козунаци. Време за споделяне на храна с близките, заедно със смеха и разговорите, около празничната трапеза.
Печеният сладък хляб със стафиди или локум е неизменна част от великденската трапеза, но това не означава че трябва да се ограничим само с него.
Ако сте в настроение да изпробвате нещо ново в кухнята или просто търсите нещо, с което да изненадате вашите близки този Великден и да оберете овациите, то тези пет рецепти за малко по-нетрадиционни великденски сладкиши ще са ви много полезни.
Вижте ги в галерията:
Виж още:
- Здравословната рецепта за козунак на Александра Богданска
- Време за празник: Старите легенди за великденските яйца
- По-скъпо: колко ще ни струва трапезата за Великден тази година
- Какво похапват на Великден по света и у нас
- Как да си направите саксийки от яйца за Великден
- Как да започнем подготовката за Великден?