Ние сме нашите традиции. Ние сме това, на което са ни научили бабите и майките ни.
Ние сме продължителите на живота и от нас зависи какво ще научи следващото поколение.
Затова е толкова важно запазването на традициите. Не като се отричат чуждите, а като се пазят и предават нашите.
А какъво по-вкусен начин да го направим от това да умеем да готвим традиционните за нашата страна ястия.
Не казваме „български“, защото кухнята не познава граници и не носи паспорт, а „традиционни“ - тези, с които са се хранили назад в годините преди нас.
Тези, които искаме мама да ни сготви, когато се приберем у дома.
Ето кои са петте ястия, които всяка българка трябва да може да готви:
Баница
С нея посрещаме новата година. Какво по-красноречиво доказателство, че наистина всички трябва да умеем да я приготвяме.
Пълнени чушки
По това дали казвате "чушки" или "пиперки", може да се познае от кой край на страната сте. Но където и да живеете, със сигурност е сред любимите ви традиционни ястия, нали?
Вижте пълния списък с ястия, както и рецептите за тях, в нашата галерия:
Прочетете още:
- 10-те най-вкусни и обичани български ястия
- Тайната на перфектната мусака
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- Тайните на идеално подправената кайма за кюфтета и кебапчета
- Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни
- Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
- 15 нетрадиционни, но уникално вкусни рецепти за баница