С аромат на печени чушки и детство: 3 рецепти, които ще ви накарат да си оближете пръстите!

чушки печени
Снимка: Istock

Кой ли няма спомен от страхотния аромат на печени чушки, който се разстилаше във въздуха през септември. Това определено е ароматът, с който много от нас свързват безгрижните си детски дни. А освен ароматни, чушките са и много вкусни, полезни и лесни за приготвяне.

Те са един от най-консумираните зеленчуци през всички сезони на годината. Този зеленчук дава доста разнообразна възможност за приготвянето му в кулинарията.

С настъпването на есента доста домакинства консервират или замразяват чушки, за да може през зимните дни да се насладим на пресни, току-що изпечени чушки.

Днес ви предлагаме няколко икономични манджи с чушки за стотинки, на които не би устоял никой. Нашите предложенията за селски манджи с чушки са лесни и икономични, любими на много семейства от поколения:

Печени чушки в доматен сос

Необходими продукти:

Чушки - 10 бр. печени

Лук - 2 бр.

Чесън - 3 скилидки

Домати - 4 бр.

Начин на приготвяне: Обелените чушки овалваме в брашно и пържим в нагорещено олио. Подреждаме готовите чушки в чиния.

В същата мазнина си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън. Добавяме настърганите домати и готвим до сгъстяване на соса.

С готовия сос заливаме чушките, а за ценителите на пикантното при готвенето на чушките с доматен сос може да нарежете и една люта чушка.

чушки печени
Снимка: Istock

Печени пиперки с кисело мляко

Необходими продукти:

Пипер - 500 г печен

Кисело мляко - 250 г

Яйца - 1 бр.

Чесън - 2 скилидки

Люта чушка - 1 бр.

Олио

Червен пипер

Черен пипер

Начин на приготвяне: Обелваме изпечените чушки и ги оставяме да се отцедят от водата. През това време си правим млечния сос. В купа сипваме млякото с малко сол, добавяме нарязания на ситно чесън и малко черен пипер. Оставяме да се охлади в хладилника.

Яйцето разбиваме също с малко сол и си правим бъркани яйца. Отцедените чушки нарязваме на ситно, слагаме ги в дълбока купа. Добавяме млечния сос и бърканите яйца и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркваме добре. В тиган си загряваме малко мазнина и си запържваме малко червен пипер.

Поливаме нашите чушки с кисело мляко с червената запръжка. Ето това е истинско изкушение, и то за без пари.

чушки печени
Снимка: Istock

Пипер с прясно мляко и сирене

Необходими продукти:

Пипер - 10 бр. печен

Сирене - 250 г

Прясно мляко - 700 г

Брашно - 4 с.л.

Сол

Черен пипер

Масло

Олио

Начин на приготвяне: Изпечените чушки обелваме и оставяме да се отцедят. Щом са готови, ги нарязваме на кубчета.

В тенджера си загряваме маслото и олиото и си запържваме чушките. Наливаме около 50 мл вода.

Брашното разтваряме в прясното мляко и добавяме към чушките. Готвим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Щом ястието е готово, отнемаме от котлона и добавяме натрошеното сирене.

Разбъркваме и поднасяме топло нашето ястие с резени хляб.

Измислете някои хващаш окото вариант за поднасяне на това иначе семпло предястие. Добра идея е да поднесете предястието с чушки в кошнички от кори за баница, пармезанови кошнички, а защо не гарнирано с гризини или върху брускети.

7 причини да ядете чушки всеки ден

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти