Има ли някой, който да не обожава брънча в мързеливите уикенди? Онова време от почивните дни, в което си поспиваш повече, излежаваш се дълго, а след това ставаш и осъзнаваш, че си някъде точно между обяда и закуската и точно това е блаженото време на брънча! Изобилие от вкусна храна и продължително хапване без бързане - какво повече му трябва да човек за страхотни почивни дни?
Всъщност тази чуждица е комбинация от английските думи за закуска – breakfast и обяд – lunch. Двете заедно правят брънч – brunch.
По време на брънч самите храни, които се поднасят, са нещо между закуски и обеди. Ястията, които се предлагат са най-разнообразни и обикновено варират между различни комбинации с яйца, филийки, наденички, кроасани, сладко и какво ли още не. Казано накратко - истински рай за всеки ценител на обилната и вкусна храна!
Ще ви дадем няколко изкусителни рецепти, с които ще си спретнете царски домашен брънч още тази събота или неделя. Бъдете сигурни, ще сте ни благодарни!
Ето ги и специалните рецепти за брънч:
***
🥐 Пържени филийки с ягоди и мед
Прочетете още:
- 11 рецепти за вкусни и полезни ястия с лапад - властелинът на пролетната кухня
- Любимите десерти, но с извара: 3 вкусни и в пъти по-полезни рецепти
- Любимата рецепта на иконичната Одри Хепбърн за спагети с доматен сос
- 5 лесни рецепти за вкусни и здравословни сандвичи, подходящи за диета
- Какво бързо и вкусно да сготвим в петък за вечеря?