Замисляли ли сте се колко е важна храната за един народ? Тя не е просто средство, с което да заситим глада и да държим тялото си здраво.
Храната, подредена на трапезата, е религия, която сплотява хората. Какво би бил българският кулинарен манталитет без стожерите на нашенската кухня? Дали щяхме да сме същите, ако не познавахме вкуса на мусаката и шкембе чорбата?
Българската кухня се отличава с изключително разнообразие от вкусове и съчетание на продукти и подправки, което я прави толкова апетитна. Много от ястията се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на поколение, векове наред.
В специалната ни галерия ще откриете кои са 10-те най-обичани български гозби. Внимание! Сигурно е, че след това ще огладнеете!
Вижте още:
- Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
- Като в детството: 5 рецепти за любими български закуски
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- 11 лесни рецепти за обяд, които са вкусни и здравословни
- Италианска класика: как да си приготвим песто + 10 невероятно вкусни рецепти
- Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон