Създадено за Захира

Здравей, сладко лято! Идеи за семейни приключения през топлите месеци

Здравей, сладко лято! Идеи за семейни приключения през топлите месеци
Снимка: iStock/Getty Images

Всяка Edna от нас с нетърпение очаква летния сезон, защото да не се лъжем, той е най-любимият ни от всички. Юни нежно почуква на вратата ни, за да му отворим и да го посрещнем сърдечно, изпълнени с нетърпение и дълги списъци с активности като дългоочакваната отпуска, летен шопинг, разточителни следобеди със семейството и прохладни разходки вечерно време.

Размечтахте ли се? Ние също! Вероятно вече сте направили графика за почивните дни и разумно сте предвидили какво, кога и как, затова ние сме тук да ви помогнем с идеи как да запълните горещите летни следобеди, когато сте с децата в града и ви липсва вдъхновение по отношение на това на какви активности да се отдадете. Прекарването на горещ летен следобед с цялото семейство може да бъде както забавно, така и освежаващо.

Опитайте да сте колкото се може повече време навън, за да се откъснете от дългото стоене пред екраните – за щастие летните дни са достатъчно дълги, за да предразполагат лесно към това. Ето и какво може да правите заедно!

Снимка: iStock/Getty Images

Лов на съкровища в природата - създайте списък с предмети, които децата да открият в парка или на поляната. Тази игра ще стимулира въображението им и ще събуди приключенския им дух, а и кой не иска награда за всички намерени съкровища?

Няма по-хубаво от това да съчетаете спорта със семейното забавление!

Разпределете се на отбори и изберете играта, която най-много ще пасне на вашето семейство – дали ще е футбол, фризби, федърбал, тенис на маса или друго, което ще събуди спортния ви дух. Хубавото е, че в края на деня ще имате доволни и щастливи деца, които ще имат непробуден сън в последствие.

Водни приключения – хубавото на горещото лято е, че може да се мокрите колкото и когато поискате, затова заложете на импровизирана стрелба с водни пистолети – нещо като пейнтбол, само че не толкова цапащо. Друго, което може да организирате е състезание за най-голям сапунен мехур – кое дете не си пада по тях?!

Пикник сред природата – независимо дали ще го съчетаете с горните активности или ще се отдадете по-скоро на лежерен следобед, това да хапнете и пийнете заедно далеч от забързаното ежедневие със сигурност ще зареди всички ви с невероятни емоции и ще искате да повторите.

Снимка: iStock/Getty Images

Ние разполагаме и със страхотни идеи какво да има в кощницата ви – те са не само сладки, но разхлаждат тялото и душата.

Домашната лимонада с бъз например, е сред най-обичаните алтернативи на газираните безалкохолни напитки, а вкусът й е обожаван от малки и големи. Тя е изключително лесна и може безпроблемно да ангажирате и децата в приготвянето й, за което ще са ви необходими само цвят от бъз, лимон, лайм и любимата ни кафява тръстикова захар от Захира, тъй като се извлича от захарна тръстика и е чиста и натурална с фин аромат и карамелен вкус.

Начин на приготвяне:

Снимка: Захира

Сложете почистения цвят от бъз в тенджера и върху него изсипете кафява тръстикова захар „Захира“. Налейте 2 л. хладка вода и нарязаните лимони и лайм. Разбъркайте и отгоре поставете чиния, като добре натиснете цвета от бъз, така че всичко да бъде под водата. Затворете с капак и приберете в хладилника за 24 часа, като през няколко часа разбърквате и връщате отново в хладилника. След това прецедете през гевгир, покрит с марля и налейте в бутилка.

Вземете я на пикника и разреждайте с хладка вода по ваш вкус.

И за хапването сме помислили – знаем, че всички обичат палачинки, затова се изкушихме да ви предложим една чудесна и изпитано вкусна рецепта за вашия пикник. Този път в сладкото приключение ще се възползваме от вкусовите качествата на пудрата захар „Захира“, защото е фино смляна и изключителна чиста.

Палачинки с извара и грис

За приготвянето им ще са ви нужни 200 мл. мляко, 80 г. грис, 40 г. пудра захар „Захира“ 2 яйца, 1 щипка сол, 250 г. обезмаслена извара и 10 г. брашно.

За украса ще имате нужда от кокосово масло, малини и пудра захар „Захира“ .

Снимка: Захира


Начин на приготвяне:

За кратко оставете млякото да ври, после прибавете към него гриса и захарта и добре ги разбъркайте. Оставете ги да се накиснат за около 5 минути и изсипете в купа.

Разделете яйцата и разбийте белтъците и солта на твърда пяна.

Добавете изварата и жълтъците към гриса и ги разбъркайте с миксер. Добавете брашното, разбъркайте за кратко и прибавете разбитите белтъци.

Снимка: iStock/Getty Images

Загрейте кокосовото масло в тиган. С лъжица изсипете от тестото в нагорещения тиган и го оформете като кръг. Изпечете на слаб огън всяка палачинка за около 3 минути от двете страни.

Поръсете със захар и украсете с малини.

Сега остава само да се отдадете на вкусно хапване и заслужен отдих!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти