Какво ли би си казала еdna усърдна домакиня от 1954-та за една жена от 2024-та? Десетилетията, които делят тези две дами, са създали и много различия между тях. Защото да си модерна жена в днешно време означава да лавираш в забързаното си ежедневие между куп неща - задълженията на работното място, това да обгрижваш любимите си хора, търсенето на време за себе си и усилията да се храниш балансирано, за да си здрава и красива.
Усилията на модерната жена към постигане на балансирана диета не трябва да се превръщат в борба, защото истината е, че могат да бъдат много по-приятни и забавни. Един от най-сигурните подходи е това да запретнем ръкави и да се развихрим в кухнята.
Разбираме, че е много изкушаващо, удобно и бързо просто да си поръчаме храна за вкъщи, да вземем някой сладкиш, минавайки край близката пекарна или да отидем на ресторант, но всяка еdna от нас знае, че за да сме сигурни какво наистина слагаме в стомасите си, най-добре е да сме си го приготвили сами. Освен, че по този начин имаме контрол върху съставките, които влизат в храната ни, това ни спестява пари.
Факторът, който обикновено ни спира от това да си сготвим сами, е времето, но сме тук, за да ви убедим, че приготвянето на вкусна домашна храна невинаги е обвързано с продължително време, прекарано в кухнята. Ще ви дадем съвет, как приготвяйки едно нещо, може да го използвате дълго време за разнообразни хранения, както за вас, така и за цялото семейство.
Помните ли онези разтапящи се в устата домашни конфитюри, които баба приготвяше?
Намазвахме ги върху една обикновена филийка и тази сладка награда оправяше целия ни ден. Какво ще кажете да си направите такъв и днес с помощта на една вълшебна съставка, която превръща подвизите в кухнята в същинска игра - специалната желираща Захар Zahira. Употребата на желиращата захар не само спестява време, но и запазва витамините и естествения цвят на плодовете. Като резултат, получаваме не само вкусен, но и здравословен конфитюр.
Знаем, че вече нямате търпение да пристъпите към действие, затова споделяме с вас рецептата за вкусен домашен конфитюр от кайсии.
Необходими съставки:
• 2 кг кайсии
• 1 кг Желираща захар Захира 2:1 XXL
• 1 пръчка канела
• 50 мл ром
Начин на приготвяне:
Измийте кайсиите, почистете ги от костилките и ги нарежете на четвъртинки. След което ги поставете в тенджера, покрийте със захар Захира и варете на умерена температура. Щом сместа заври отпенете и след 2 минути поставете канелата. Варете още 2 мин, разбъркайте добре, отдръпнете от котлона, добавете ром, разбъркайте отново. Разсипете в бурканчета и обърнете за поне 12 часа.
Дори само една лъжичка от този домашен конфитюр може да задоволи нуждата ви от нещо сладичко през деня, но може да го включите и към много други десерти. След като приготвите няколко бурканчета от него, можете да го добавите в закуската си от кисело мляко, да изненадате всички вкъщи с палачинки през уикенда или да впечатлите приятелките със запечено сирене, полято с домашното сладко. Възможностите са много, когато дадете воля на фантазията си.
Ето как можем чудесно да съчетаем модерната жена с приготвянето на домашен конфитюр и да се получи очаквано вкусен резултат!