Създадено за Oview

Стъпките към нов живот: Кои са най-добрите дни за забременяване?

Стъпките към нов живот: Кои са най-добрите дни за забременяване?
Снимка: istock

Няма по-прекрасно време за едно семейство от това, прекарано в очакване на най-голямото щастие - посрещането на нов живот. Нямаме търпение да поемем в прегръдките си това малко същество, плод на нашата любов, което ще осмисли живота ни по невероятен начин и ще изпълни сърцето ни.

Но за да стигнат до този момент, много двойки преминават и през един много специален етап на планиране, който за някои може да се окаже малко сложен и предизвикателен - изчисляването на най-благоприятните дни за забременяване. Днес ще ви разясним как най-лесно да разберете кои са те. 

Определянето на тези периоди изисква внимателно проучване на физиологичните процеси в женския организъм и внимателно планиране.

Снимка: iStock

Статистиките показват, че жените са най-фертилни около 12-14 дни преди очакваната менструация т.е. когато настъпва тяхната овулация. Този период се характеризира с повишена секреция на лутеинизиращ хормон, който стимулира освобождаването на яйцеклетка.

Освен това, експертите препоръчват двойките да се съсредоточат върху интимните отношения в рамките на 6-дневен период - 5 дни преди овулацията и в деня на овулацията. Това увеличава значително шансовете за забременяване, тъй като яйцеклетката може да оцелее до 24 часа, докато сперматозоидите остават активни до 5 дни.

Снимка: Thinkstock

Основният подход за идентифициране на най-подходящите дни включва проследяване на менструалния цикъл и детектиране на овулацията. Не са ви нужни някакви сложни математически формули, за да достигнете до отговора. Съществуват различни методи за това, като измерване на базалната телесна температура и наблюдение на физиологичните промени в женското тяло. Най-добрият и сигурен метод обаче е овулационният тест. 

Тестовете за овулация Oview са създадени именно за да ви помогнат по пътя на мечтаната бременност. Те са надеждни и лесни за използване. Определят с над 99% точност кои са на най-подходящите дни за зачеване. Oview предвижда периода на овулация, като регистрира нивата на лутеинизиращия хормон в урината. 

Снимка: Oview

Една от любимите ни български актриси, Радина Кърджилова, вече е минала по този път и днес е майка на две прекрасни момчета. Вижте във видеото как тя разказва за своите първи стъпки към най-съкровената ѝ мечта:

В една опаковка Oview ще откриете 5 лентички, които ще са ви напълно достатъчни да определите кога ще настъпи овулацията ви в конкретния месец. Започнете да правите по един тест веднъж дневно по едно и също време, в продължение на няколко дни до една седмица преди предполагаемото настъпване на овулация.  Правете теста по едно и също време на денонощието. Ако имате нерегулярен цикъл или не знаете продължителността му, можете да започнете тестването 11 дни след началото на последната менструация.

Също като при тестовете за бременност, двете черти са това, което искате да видите, ако се опитвате да забременеете. Ако са видими две черти с еднакъв цвят или тест линията е по-тъмна от контролната, има вероятност овулацията ви да настъпи в следващите 24 до 48 часа. Ако желаете да забременеете, тогава е най-подходящият период за полов акт.

Този подход, подкрепен от правилна информация и медицинско наблюдение, увеличава значително вероятността за постигане на желаната бременност. 

Снимка: Академия за родители

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти