Свикнали сме да хапваме тиквичките с млечен сос, но ние решихме да ви предложим един по-различен вариант за салата от тиквички с доматен сос по рецепта на Mate Kitchen. Ако си нарежете сиренце и си вземете хляб, може и да се нахраните с нея.
Хубавото на тази рецепта е, че не пържите тиквичките. Знаете, че те поемат доста олио и колкото и да ги отцеждате, си остават мазни. Тук пърженето е заменено от далеч по-здравословното печене на скара или оребрен тиган – с каквото разполагате вкъщи. Това всъщност е и единственото по-специално оборудване, което ви е необходимо за приготвянето на тази салата от тиквички.
Тъй като те се пекат, е добре да ги нарежете на по-дебели кръгчета – около 4-5. Иначе рискувате да прегорят, а така се задушават и след това поемат от доматения сос.
Той, впрочем, е изцяло от пресни домати. Това е пролетна рецепта, така че не върви да ползвате консерва. Освен това вкусът ще е съвсем различен и няма да я има тази толкова приятна свежест. Само не забравяйте захарта, която неутрализира киселината от доматите. В случай че обичате пресния, несготвен чесън и искате да се усеща, накрая може да гарнирате салатата с повече от него.
Мъжете вероятно ще видят в нашата салата никак нелошо мезе за ракия. За дамите тя може да се превърне в чудесен лек обяд или вечеря. При всички положения с нея може да разнообразите лятното си меню и да използвате по-пълноценно пресните зеленчуци, съветват от Mate Kitchen. Ако имате домашно отгледани и расли на слънце, от градината на село, вкусът ще бъде неповторим.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
- Рецепта за салатата на Дженифър Анистън, по която всички полудяха
- Тайната на слабите японки: супа с кюфтета и краставица (РЕЦЕПТА)
- Хумус с майонеза