Мечтаете си за тройка? Ето как да убедите партньора си

Когато говорим за тройки в спалнята, на екран всичко изглежда толкова лесно и спонтанно. Но всички знаем - в реалния живот нещата не изглеждат по този начин. Темата е табу и в собствените ни мисли, и в разговорите ни с половинката ни. 

Какво обаче да направим, ако все пак желанието е повече от срама? Сексолозите имат какво да ни посъветват по темата. Ето техните 6 съвета стъпка по стъпка.

Започнете да говорите по темата, но внимателно

Повдигането на темата не винаги е лесно, но добра отправна точка е споделянето на сексуалните фантазии. Преди да стигнете до заветната тройка, трябва да се чувствате комфортно да говорите за това по принцип. Когато все пак стигнете до темата, трябва да се уверите, че партньорът ви няма да се почуства несигурен или да ревнува. Освен това е важно да не принуждавате партньора си да го прави. Споделете искрено своите желания, това какво си представяте и дори притесненията си по темата. Но първо и най-важно - говорете за сексуалните си желания!

Сух режим в спалнята: 5 странични ефекта от липсата на секс

Говорете с третия човек

Ако вече имате консенсус и с партньора, и с третия човек, е много важно да начертаете сценарий за това как ще се случи всичко. Тройките не са нещо, което се практикува всеки ден, и е нормално всеки от тримата да има притеснения, а и да си представя нещо разлино. Затова са така важни и разговорите "преди".

Начертайте граници и ги спазвайте

Ако правите тройка с партньора си, е важно именно с него да се разберете какви са границите преди да скочите в леглото с третия човек. Какво е ок да правите, какво е забранено да правите? Не забравяйте и да говорите по темата след самата тройка - какво ви е харесало, какво не. "Границите на позволеното се определят винаги от вас, въз основа на това, което искате да опитате и с което партньорът е съгласен. Важно е да говорите - постоянно и за всичко", коментира сексологът Елизе Капаева.

Не се притеснявайте от неудобните моменти

Дори по време на самата тройка, трябва да отстоявате себе си и партньора си. Ако нещо не ви харесва, е наложително да припомните за границите си. Сексолозите обаче предупреждават, че това не винаги е лесно. "Нещата не винаги се случват по план, но е важно да се чувствате комфортно със себе си и партньора. Затова е и най-добре да изберете непознат за вашата тройка, като тук най-добър приятел са ви приложенията за запознанства", съветва Капаева.

Проучете позите за тройка

В зависимост дали третият човек ще бъде мъж или жена, има удобни (и неудобни) пози, в които може да се забавлявате. Важно е да ги проучите предварително, да ги обсъдите, като по този начин ще си спестите неудобното прескачане, чудене и питане. Не забравяйте обаче, че нещата могат да изглеждат по един начин във видео сайтовете за възрастни, а когато участвате в тях, да се усещат по друг начин. 

9 ползи от правенето на секс всеки ден

Насладете се на момента

Сексолозите имат един основен съвет, когато става въпрос за тройка: наслаждавайте се на момента, а не се фокусирайте върху финала. "Често в двойките единият партньор се опитва да докара любимия до оргазъм и така превръща секса в нещо механично. Вместо това се фокусирайте върху усещанията и в това да накарате другия да се чувства в безопасност, това със сигурност е много по-важно за връзката ви, отколкото оргазъмът от първата тройка", съветва Елизе. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти