По-модерен, по-безопасен, по-успешен: Защо всички говорят за HIFU лифтинга?

Какво е HIFU лифтинг и защо всички говорят за него?
Снимка:

В епохата на пластичната хирургия се появи ново оръжие във войната за подмладяването. Става въпрос за HIFU лифтинга, който обещава същия ефект като скалпела, но по неинвазивен начин. 

За какво става въпрос? HIFU лифтингът използва ултразвукова енергия, която се трансформира в топлина, достигайки температури между 65 и 75 градуса. Така се стимулира производството на колаген в третираната област. 

Една HIFU процедура продължава между 30 и 90 мин., като най-често по време на нея се редува използването на различни накрайници на уреда, излъчващ ултразвук, за да се достигне различна дълбочина на кожата - от 1.5 мм до 4.5 мм. 

Като цяло този тип процедури са безболезнени, а възстановителен процес на практика няма. Въпреки това обаче Medical News Today съобщава, че нерядко пациентите, подложили се на HIFU лифтинг изпитват лек дискомфорт по време на процедурата, а някои и споделят за лека болка след нея. В зависимост от желаните резултати са необходими между 1 и 6 процедури. 

Множество проучвания доказват, че HIFU технологията наистина работи. Най-мащабното от тях изследва 231 случая, при които е използвана ултразвуковата технология. След анализа се оказва, че техниката не просто е безопасна, но и ефективна. 

Има ли странични ефекти? Проучване, проведено в Южна Корея през 2015 г., съобщава за някои такива, но става въпрос за процеса на възстановяване. Става въпрос за локален оток, изтръпвания, зачервянане, обрив. 

За да се види истинския ефект от процедурата са нужни между 3 и 6 месеца, а продължителността му е около 1 г. Именно затова се препоръчва поддържаща HIFU лифтинг процедура веднъж годишно, а при пушачите и два пъти годишно.

Този ултразвуков лифтинг не се препоръчва при бременни и кърмещи жени, както и при пациенти с ендокринни или ракови заболявания. Ако имате открити рани по кожата, също е редно да изчакате. 

Прочетете още: 

По-модерен, по-безопасен, по-успешен: Защо всички говорят за HIFU лифтинга?
Под завивките

По-модерен, по-безопасен, по-успешен: Защо всички говорят за HIFU лифтинга?

В епохата на пластичната хирургия се появи ново оръжие във войната за подмладяването. Става въпро...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти