Джулия Фокс без секс над 2 години. Какво се крие зад това?

Наскоро в личния си профил в ТикТок актрисата Джулия Фокс се похвали, че не е правила секс 2 години и половина. След кратка връзка с Кание, актрисата признава, че напълно се е отказала от фиическите удоволствия. Фокс разкри, че не се е чувствала по-добре и това ни накара да си зададем някои въпроси.

Наистина ли една жена може да се чувства добре ако се откаже от секса за толкова дълго време и какво налага такъв отказ в днешно време, когато сексът, дори за една вечер, е по-достъпен от всякога?

9 ползи от правенето на секс всеки ден

Потърсихме отговорите от специалитите в онлайн изданието Healthline и ето какво открихме:

Какво означава, ако не искате да правите секс?

Няма абсолютно нищо лошо с вас, ако не правите секс дълго време. Медиите или други хора може да ви кажат друго, но това просто не е вярно.

Може да чуете много абсурдни неща за липсата на секс. Нищо от това не е вярно, разбира се. Тези послания могат да създадат много срам, когато става въпрос за лични чувства относно секса и сексуалното привличане.

Ето кои са 4-те причини, поради които хората не искат да правят секс

Сексуална идентичност и юношество

Юношеството е важен етап от живота, когато става дума за сексуално развитие. Има толкова много емоционални и физически промени.

Проучване от 2021 г. предполага, че интервенциите и изследванията традиционно са фокусирани върху управлението на риска за тази група. Това само засилва идеята, че има нещо проблематично в този естествен етап на развитие.

Видовете секс, които трябва да опитате преди брака

Това е време за разгадаване на сексуалната идентичност. Възможност за изследване на романтични и сексуални чувства. На този етап тийнейджърите се нуждаят от подкрепа в разбирането на съгласието, междуличностните отношения и комуникацията.

Някои тийнейджъри ще открият, че просто не се интересуват толкова от секса. Други може да не изпитват сексуално привличане по същия начин, по който изпитват връстниците им. Изключително важно е тийнейджърите да разберат, че това може да е напълно нормално.

Кратък пример за асексуалност срещу целибат (отказване от секса).

Асексуалността и целибат не са едно и също. Целибатът е съзнателен избор за избягване на секс. Да си асексуален е сексуална идентичност.

Човек, който е асексуален, не изпитва сексуално влечение към другите. Асексуалните хора са известна част от LGBTQIA+ общностите.

Асексуалността също е спектър. Това означава, че има различни степени на сексуално привличане, които човек може да почувства. Интересното на спектъра е, че не всички асексуални хора изпитват сексуално влечение по един и същи начин.

Някои асексуални хора не изпитват сексуално влечение. Други от спектъра ще почувстват различна степен на сексуално привличане. Някои може да изпитат сексуално влечение към някого едва след като се развие дълбока емоционална връзка.

Има и разлика между вашето либидо или желание за секс и сексуално влечение. Хората, които са асексуални, все още могат да правят секс с партньор или да се наслаждават на мастурбация. Асексуалните хора често трябва да се справят с някои доста вредни и разочароващи недоразумения относно тяхната сексуална идентичност.

В един хиперсексуален свят на хората, които са асексуални, може да се каже, че нещо не е наред с тях. Има хора, които вярват, че асексуалните може би просто все още не са срещнали правилния човек или може би просто им липсва опит. Това е напълно невярно и вредно. Да си „асо“, както често са наричани асексуалните хора, е валидна и важна идентичност.

8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да правите секс

Има разнообразие в сексуалността и това е красиво нещо. Всеки е различен. Ако сте асексуален и искате да се свържете с други хора с подобно мислене, можете да намерите ресурси в мрежата за асексуална видимост и образование.

Но нека повторим: няма да сте нещастни до края на живота си само защото не правите секс. Дори ако непрекъснато слушате за ползите за здравето от секса, липсата на секс също може да осигури подобни ползи.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол