Вдъхновени от женската сила

Платена публикация

kaufland women
Снимка: Kaufland

В динамиката на модерния ни свят, определението за „добър работодател“ непрекъснато се трансформира. Бъдещите служители и обществото са по-информирани от всякога. Отминаха дните, когато само конкурентните заплати успяваха да привлекат най-добрите таланти. Днес бъдещите служители гледат отвъд тези предложения, като търсят работно място, на което се подкрепя разнообразието, справедливото отношение и развитието на пълния им потенциал.

Овластяване на жените – 52,5% от дамите в компанията заемат мениджърски позиции

За жените, които често са недостатъчно представени в много индустрии и на ръководни позиции, овластяването на работното място е от ключово значение. По този начин им се предоставят равни възможности за развитие, гарантиране на справедливо възнаграждение и възможността за превъзмогване на много предразсъдъци, свързани с пола.

Възлагането на определен тип задачи не е свързано само с равенството между половете, то дава възможност за отключване на пълния потенциал на работната сила. Една от компаниите, която е пример за модерен работодател, е лидерът в ритейла – Kaufland. 52,5% от дамите, които работят в най-голямата търговска верига заемат мениджърска позиция. Още по-любопитен факт е, че жените формират малко над 70% от работната сила в ритейлъра. Тези числа ясно показват позицията на Kaufland по отношение на осигуряването на равни възможности и подчертава прогресивното мислене на компанията като работодател, който не се страхува да проправя път към успеха на всички и да ги стимулира в развитието на уникалните им таланти.

Aктивна подкрепа към жените, родителството и още 18 социални придобивки

Компанията не само създава условия за успешна кариера и благоприятна работна среда, но и проявява активна подкрепа към жените във всички отдели. Kaufland успешно се включва и в инициативите за Европейския месец на многообразието, който отбелязваме през май, като ежедневно промотира уважението и равноправието в професионална среда и в цялото общество. С устойчиви практики, грижа и подкрепящи инициативи компанията изгражда общност, в която дамите се чувстват ценени, мотивирани и вдъхновени да реализират пълния си потенциал – както в професионалния, така и в личния живот.

В добавка към конкурентнo трудово възнаграждение за екипа си, Kaufland oсигурява допълнителен пакет от 18 социални придобивки, което допълнително затвърждава позицията му на предпочитан работодател сред дамите, и не само. Предимствата, които служителите могат да използват включват предложения за гъвкаво работно време, опции за дистанционна работа, работа на смени, допълнително здравно осигуряване и финансиране на спортни карти.

С внимание към най-съкровенните моменти на една жена и нейното семейство, Kaufland добавя придобивки като „Бонус бебе“ от 600 лв. за посрещане на нови членове на семейството и ваучери за храна на стойност 200 лв. дори за жените в отпуск по майчинство.

Овластяването на жените в Kaufland не е поредният корпоративен слоган, а реална кампания, която показва силата и отдадеността на жените. Kaufland показва, че да си добър работодател означава нещо повече от осигуряване на заплата – тя създава работно място, на което всеки дава своя ценен принос за колективния успех на бизнеса.

Всеки ден е ден на жената

Когато говорим за добър работодател, който е въплъщение на многообразието и равните права, не можем да пропуснем и отношението му към клиентите и потребителите им. Инициативата „Всеки ден е ден на жената“, която ритейлърът позиционира през месец март, по случай международния ден на жената, е отражение на всеобхватните политики на Kaufland. Ангажиментът на компанията към нейните клиенти, особено жените, се материализира чрез богатите продуктови предложения, обхващащи над 21 000 артикула, които включват всичко – от грижата за бебето до поддръжката на дома. Компанията е решена на това да направи дори една ежедневна задача като пазаруването бързо и приятно изживяване. С внедряването на иновативни методи за плащане като каси на самообслужване и K-SCAN, Kaufland се грижи за един от най-ценните ресурси на своите клиенти, като им спестява средно 30% време за пазаруване.

Истински добрият работодател не е просто заглавие, това е ангажимент, култура и обещание да се създаде среда, в която служителите процъфтяват и успяват. Добрият работодател означава безкомпромисна посветеност към благополучието и растежа на неговите служители. Той ясно осъзнава, че успехът на организацията е неделимо свързан с удовлетвореността и подкрепата на нейната работна сила. Добрият работодател задава стандарт за конкурентите си и проправя пътя към по-приобщаващо и справедливо бъдеще на работното място. Именно чрез насърчаването на култура, базирана на уважение и предоставяне на равен шанс, компанията се стреми да осигури среда, в която всички се чувстват ценени, разбрани и уважавани.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти