Качествени високоалкохолни напитки от бранд листа на Перно Рикар България и по специално по време на изложението ще имате възможност да се докоснете до лимитираната серия Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”). Партньорството на производителя на уиски с английския дизайнер на костюми по поръчка – Патрик Грант е вдъхновило създаването и на изисканата лимитирана кутия, която изящно допълва лукса на Chivas Regal 12YO.
Всеки ден от изложението ще бъде под знака на различна напитка – изисканото шампанското Mumm ще се дегустира на 04 декември, уиски Chivas 12 годишно ще се тества на 05 декември, а финалът е отреден на The Glenlivet, отлежало 12 години.
На изложението ви очаква и отбрана селекция вина на едни от най-добрите български изби и техните вина - Анжелус Естейт, Стримон, Мидалидаре, Вила Юстина, Едоадро Миролио, Мараш, Марвин, Винекс Преслав. Ще се дегустират и вината на турската изба Каваклъ Дере, представени от фирма Геслин, както италиански вина от различни региони.
Глоуб Дистилърс ще представят вината от серия Пагане, продукцията на Вила Любимец, както и вече утвърдените и качествени вина с марката Тера Тангра, класическите и най-нови ракии на Вини Сливен, както и италианско пенливо вино Prosecco.
Компания ВиВенда ще представи за първи път на българския пазар бавно отглеждано и с уникални качества френско "царевично" пиле и американски ростбийф и стекове от сърцето на щата Небраска, отличаващи се с превъзходен вкус и крехкост.
От Gala Drinx Ltd. ще ни изненадат с богатата гама британски и американски бири като Crabbie’s - популярна шотландска бира с джинджифил, John Smith’s - най-продаваната червена бира във Великобритания, прочутия ирландски ябълков ликьор Mickey Finn’s, Agwa de Bolivia - уникален ликьор от листа на кока, популярната шотландска безалкохолна напитка Irn Bru, Tetley - най-популярният чай във Великобритания, WKD - бутилиран коктейл от Острова и други алкохолни и безалкохолни напитки.
Компанията Елиоматик е представител на продукти с марката Henry Selection, чиято основна функция е да подбира и показва висококачествени продукти и услуги на добри цени. Те ще ни поглезят с единствения по рода си черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти - салам Strolghino, направен от най-хубавото месо в бута, Фелино, уникален ръчно изработен салам, Кулателло - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат, различни вкусове био ризото без глутен и много лесно за приготвяне и много други кулинарни шедьоври от Ботуша.
Ще опитате трюфели и трюфелни продукти – родно производство, представени от фирма Кипро и Ко – български производител, който притежава собствената трюферия с агробиологична база в Странджа планина.
Ваклинов Фууд ще представят - опашка от скален лобстер, тигрови скариди, миди Сен Жак и други морски дарове, агнешки котлети и различни видове паста, приготвена от майстор готвач от Гърция.
Гостите на Салона ще могат да се насладят и на пилешки специалитети от висококачествените продукти на Градус, приготвени по специална рецепта, както и да опитат и от най-новите млечните продукти на Бор Чвор.
Ще посрещнем и Никулден с рибни и други морски деликатеси, предоставени от Морски дар 09.
Кафе, кафе и пак кафе…
Компанията My Gourmet World e специализирана в печенето и доставянето на гурме кафета. Те се отглеждат в специални и идеални климатични условия и се отличават с липсата на дефекти в продукцията и изключителния вкус на кафето. Уникалните вкусове и аромати са резултат от специалните характеристики и компоненти в почвите, които се използват за отглеждане на кафето.
Директно от производителя компанията купува само кафета от сорта „Арабика”, идващи от плантации във високопланински райони, където са най-подходящите климатични условия за отглеждане на кафе. Всеки ден посетителите ще могат да дегустират различни видове кафе от различни региони в света - Еспресо смес Импрешънс, Еднотипно кафе Славадор Руфати и Еднотипно кафе Етиопия Иргачеф. А така също и да опитат от едно лимитирано кафе от Панама – Гейша Личело. В света има само 870 кг. от него, а в България има 30 кг.
Посетителите на изложението ще може да се насладят и на демонстрациите на баристика - гурме кафе с уникална рисунка (Лате Арт).
На щанда на Табак Маркет ще усетим екзотичния вкус на Карибите с пурите La Aroma del Caribe – ръчно свити от цели листа в лимитирани количества. За производството на тази серия са използвани кубински семена, отгледани в Мексико и невероятна бленда от отлежали никарагуански тютюни. Резултатът е неповторим вкус на дървесина и кожа, със сладък привкус. Ще опитаме и чаша кафе или чай Julius Meinel.
Гостите ще могат да се освежат и с неповторимите на вкус и качества минерални води Acqua Panna и S.Pellegrino.
Атракция за гостите ще бъде и възможността да опитат от шоколада на метър – българско производство, както и здравословни напитки с различни вкусове от цикория.
Сладоледите Gelati разказват една истинска италианска история. В началото на 60-те години на миналия век Бенямино Менегин пристига в Германия и с него се ражда първата джелатерия от дългата и изкусителна история на Gelati. Сладоледите са приготвени по уникални занаятчийски рецепти, с цялата италианска традиция – изключителна гладкост, аромат и вкус, без консерванти и без изкуствени аромати и оцветители.
Гостите на Chivas Gourmet Salon ще могат да опитат над 10 нови вида сладолед.
На гурме като на гурме - благордна надпревара между ресторанти и майстори-готвачи
Шеф професионалистите от Евро -Ток България /Европейското сдружение на готвачите/, обединяваща едни от най-креативните български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен ще се представят със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013.
Един от акцентите в тазгодишното издание на Chivas Gourmet Salon ще бъде и екзотичната азиатската кухня с представянето на индийския ресторант Тадж Махал и тайландския ресторант Blue Moon.
Още шеф - готвачи и ресторанти, които ще се напреварват за сетивата и сърцата на клиентите - ресторант “River Side” с шеф Николай Димов, ресторант “Ателие„ с шеф Дико Томчев и шеф Дани Спартак, ресторант „IL Viaggio” с шеф Лука Саво, ресторантът на Suit Hotel Sofia, ресторант Чипишев с шеф Антон Дойчинов и шеф Младен Григоров, ресторант" Sidoniya - Lord Of The Chefs" - с щеф Сидония Радева, ресторант Мармо и шеф Петя Уливерова и други изискани заведения с техните майстори – кулинари.
За първи път на събитието ще бъдат представени уреди за бавно готвене, уреди за ниско-температурно готвене във вакуум и технология за съхранение на храна.
Един от посетителите на Chivas Gourmet Salon ще получи пълна кошница с подаръци, от фирмите-изложители и колекция от списания Good Food.
Chivas Gourmet Salon 2013 ще бъде отворен за посетители всеки ден от 11.30 до 18.30 часа.
Входът за изложението ще бъде с покани или с билет на стойност 10 лева.
Chivas Gourmet Salon се осъществява с изключителното съдействие на Евро - Ток България.
Очаквaме Ви на празника на изисканата кухня и отбраните напитки!
Повече информация за събитието: Facebook.com/ChivasGourmetSalon