Почистване и грижа за скалпа с Hydrafacial Keravive

Платена публикация

жена коса
Снимка: iStock

Много от ежедневните ни навици свързани с косата ни – използване на стилизиращи продукти, пропускане на измиване и употреба на сух шампоан и дори качеството и температурата на водата у дома или по време на пътуване – могат да доведат до натрупване на различни вещества по скалпа и косата. Това замърсяване, особено по скалпа, може да направи косата едновременно суха и мазна, блокирайки действието на естествените масла, които хидратират и подхранват всяко косъмче.

Както редовното посещение при козметик решава идентичните проблеми при кожата на лицето, така то може да подобри и поддържа скалпа с уникалната процедура Hydrafacial Keravive – тристепенен ритуал за грижа за скалпа, създаден да почисти, хидратира и подхрани, осигурявайки най-добрата среда за растеж на косата.

За всички, особено тези, които имат проблем със скалпа или косопад, това звучи като сбъдната мечта. Но как и защо работи? За да разберем повече за Hydrafacial Keravive, сме поканили д-р Михаил Михайлов, д.м. и Веселина Атанасова, магистър-кинезитерапевт и козметик от клиники Skin Line.

Др. Михайлов
Снимка: Skin Line

Д-р Михаил Михайлов, д.м. е дерматолог, медицински управител на клиники Skin Line, международен key opinion leader на Merz Aesthetics и има над 8 г. опит в регенеративните терапии за скалп и против косопад.

Веселина Атанасова
Снимка: Skin Line

Веселина Атанасова е магистър-кинезитерапевт и козметик. Извършва процедури за лице и тяло. Изключително опитна е в Hydrafacial Syndeo терапиите за лице, скалп и тяло, както и комбинирането им с всички други козметични и апаратни методи.

- Какво е Hydrafacial Keravive за скалп?

Веселина: Hydrafacial Keravive е терапия, състояща се от три стъпки, която залага на патентованата Hydrafacial Vortex технология, доставяйки почистване и хидратация на кожата на скалпа. Подпомага за нейното здраве и създава по-подходяща среда за космените фоликули, от които зависи растежът на косата.

Д-р Михайлов: Често пренебрегваме факта, че скалпът е част от кожата и също изисква грижа, за да бъде здрав и косата да расте. Кожата в тази зона е по-плътна, по-мазна и има стотици хиляди повече пори и фоликули от тези на други зони, но абсолютно е част от най-големия ни орган. Hydrafacial Keravive почиства и ексфолира, премахвайки замърсяванията, мъртвите кожни клетки, натрупаните продукти и други вещества от околната среда. След това подхранва с патентован комплекс от растежни фактори и антиоксиданти, които хидратират и подхранват скалпа и фоликулите.

жена коса
Снимка: iStock

- Какви резултати могат да се наблюдават след процедурата?

Веселина: Hydrafacial Keravive хидратира скалпа, почиства запушените космени фоликули, подобрява кръвообращението в скалпа, намалява сухотата, сърбежа, беленето и възпалението. В допълнение, процедурата създава по-благоприятна среда за растеж на косата. Помага и в случаите в които косата е загубила блясъка си и изглежда уморена, суха и тънка. Препоръчваме Keravive и на пациенти страдащи от атопичен дерматит и екзема в зоната.

- Hydrafacial Keravive подобрява ли растежа на косата?

Д-р Михайлов: Hydrafacial Keravive сам по себе си не засилва растежа на косата и не третира хормоналните и генетични изменения, които често причиняват косопада, но създава по-добра среда за растеж на косата и подобрява кератиновите нишки, за да изглежда косата по-блестяща и гъста. Здравата кожа на скалпа води до по-здрава коса. Когато скалпът е хидратиран и подхранен, както и почистен от натрупвания на стилизиращи продукти, себум и други замърсявания, които пречат на насищането му с кислород и кръвообращението в космените фоликули, можем да създадем най-добрите условия за оптимален растеж на косата. Keravive е и перфектна подготовка за или добавка към други процедури като PRP, екзозоми или мезотерапия, както и различни видове топикална терапия, тъй като подготвя зоната за по-добра абсорбция на активните вещества.

- Как можем да се подготвим за Hydrafacial Keravive?

Веселина: Не е необходима почти никаква подготовка преди процедурата. За най-добри резултати съветвам да дойдете с чиста и суха коса без стилизиращи продукти.

- Какво да очакваме по време на процедурата?

Веселина: Hydrafacial Keravive е бърза процедура – около 30 мин., или 45 мин. с любимата ми добавка – LED терапия за скалп с бижуто на новия Hydrafacial Syndeo – устройството за LED терапия LightStim Elipsa. Процедурата е безболезнена – може да усещате лек вакуум и охлаждане от серумите и специалния Keravive бустер.

Процедурата има много сходства с Hydrafacial за лице, който със сигурност ви е познат. Работим върху скалпа с определени ритмични движения в дефинирани стъпки с патентованите дюзи и продукти на Hydrafacial. Vortex технологията позволява екстракцията на всички замърсявания, а след това – да се насити зоната със специалния Keravive пептиден комплекс.

жена коса
Снимка: iStock

Процедурата се състои от три стъпки – почистване и ексфолиация – в която се премахват замърсяванията и се стимулира кръвообращението; подхранване – със специалния Keravive бустер за хидратация и подобрен вид на скалпа и косата и LED терапия с антибактериално действие с LightStim Elipsa.

Вашият терапевт ще ви препоръча домашна грижа за подобряване и поддръжка на резултатите според индивидуалните ви нужди. Процедурата не крие риск от нежелани странични ефекти. Препоръчвам да изчакате косата да изсъхне естествено след процедура Hydrafacial Keravive, тъй като очакваме да бъде влажна в корените, както и да изчакате до следващия ден преди да я измиете, за да дадете време на активните съставки да действат върху кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти