Основни аксесоари за Вашето подрастващо кученце

Платена публикация

куче
Снимка: iStock

Когато кученцето Ви порасне, неговите изисквания се променят, което означава, че трябва да помислите от какви аксесоари се нуждае, когато стане “тийнейджър”! Прочетете нашето ръководство за най-добрите съвети и препоръки, за да направите тези му години лесни.

Сега, когато кученцето Ви пораства и се приближава до това, което наричаме кучешко юношество, повечето от нещата, които сте купили, когато е било малко кученце, са ненужни и е време отново да пазарувате! Точно както когато са били по-малки, може да започнете да се чудите “Какви аксесоари ще ми трябват?”. Прочетете нашето ръководство, за да разберете каква кучешка екипировка да изберете, когато то стане подрастващо.

Избор на подходящ нашийник и поводи, когато кученцето Ви порасне

До този момент кучето Ви в тийнейджърска възраст ще е израснало бебешкия си нашийник, както и от много други принадлежности. Вероятно ще е готово за първия си нашийник за възрастни. Трябва да сте сигурни, че ще вземете модел, който ще е удобен за носене от четириногия Ви приятел, затова намерете такъв, който е от мека материя или подплатена кожа, който няма да има твърди ръбове. Колкото по-широк е нашийникът, толкова по-добре, защото така натискът ще се разпредели върху по-голяма площ и ще бъде по-щадящ за врата на кучето Ви.

Ще провеждате повече обучения, когато сте навън, така че 6-инчов повод за обучение с щипки в двата края и различни D-образните халки за регулиране на дължината ще бъде чудесна инвестиция. То е идеално за разходки и уроци и когато трябва да закрепите кучето си за нещо. Изберете такова, което е здраво и лесно за хващане. Избягвайте вериги за задушаване, еластични въжета или всичко, което стяга врата на четириногото.

Избор на нагръдник за малки кученца

С напредването на възрастта, кученцето Ви ще става и по-силно. Освен ако то не се разхожда, без да се дърпа, може да помислите за добавяне на нагръдник против дърпане към арсенала си от аксесоари.

Това ще намали вероятността от нараняване на врата на кучето Ви и ще направи разходките по-приятни. Добрата каишка трябва да може лесно да се регулира по дължина, да приляга плътно около тялото на животинчето и да не се трие никъде, да не се изплъзва при движение и да позволява на раменете на кучето да се движат свободно. Полезно е да имате различни места за закрепване на повода, тъй като това означава, че можете да разхождате кучето си от двете страни и да го използвате по различен начин.

Уверете се, че кученцето Ви има медальон с личната Ви информация!

Идентификационният етикет или медальон е едно от първите неща в списъка с изисквания, които да добавите! Важно е кучетата да носят идентификационен етикет с името и адреса на собственика. Разбира се, кучето Ви трябва да бъде чипирано, но идентификационният медальон ще ви позволи бързо и лесно да идентифицир кученцето Ви, в случай че то се изгуби. Проверете дали на нашийника, който сте избрали, има място за поставяне му и дали надписът е четлив.

Предимства на дългия нашийник

Кучетата в тийнейджърска възраст могат внезапно да развият селективна глухота, когато става въпрос за припомняне, така че наличието на дълг повод ще бъде полезна част от инструментариума на Вашето кучешко оборудване! Необходима е известна практика, за да го използвате, без да си връзвате краката, но след като свикнете, ще установите, че то е безценно за юношеството на Вашето куче.

Трябва ли да купя ново легло за кученцето си?

Макар да е изкушаващо и си мислите, че сега, когато кучето Ви е почти пораснало, е време да му купите страхотно легло, което да допълва интериорния Ви дизайн, не прибързвайте. Кучетата в тийнейджърска възраст обикновено преминават през фаза на дъвчене за няколко месеца, когато им се появят постоянните зъби, така че това може да не е най-подходящият момент за скъпи инвестиции. Уверете се, че стаята, в която прекарвате време с кучето си, разполага с удобна зона за спане с достатъчно дебела подложка, която да поддържа растящите му стави. Въпреки това не купувайте нищо, което може да се дъвче, и не купувайте висококачествено спално бельо, докато кученцето Ви не порасне малко повече и не премине етапа на дъвчене.

Какво може да дъвче кученцето Ви?

Един от най-важните аксесоари за кученца е играчката за дъвчене - малките кучета имат нужда от нещо, което да гризат, за да чешат своите растящи зъбки. Съществуват редица играчки, които могат да помогнат за това. Най-известните са на марката Kong. Те са с идеална форма, могат да се пълнят с храна и са много подходящи за гризане. Когато кученцето Ви има постоянни зъби, те трябва да бъдат почиствани и обгрижвани правилно.

Разрушими играчки

Някои от най-добрите играчки не са скъпи и не могат да се намерят в магазините! Вътрешната страна на тоалетна хартия, кухненска кърпа или дори малка кутия, се превръщат в чудесни играчки за съхранение на лакомства, стига да нямат остри ръбове. Тези играчки позволяват на кучето Ви да ги разкъса, за да стигне до храната вътре, така че можете да решите проблема с желанието да разрушава и да се насладите на естественото му поведение по безопасен и подходящ начин.

Интерактивни играчки

Подрастващите кучета се нуждаят както от умствени, така и от физически упражнения. Затова сега е моментът да преразгледате колекцията си от кучешки принадлежности и да инвестирате в такива, които се грижат за умствената стимулация. Повечето играчки имат начин за скриване на лакомства, така че косматият Ви приятел ще трябва да използва ума си, за да разбере как да ги извади от вътрешността. Отначало може да се наложи да му помагате и да го насърчавате, докато разбере как да постигне целта, но скоро то ще може да се справи с нея самостоятелно. Може да определите дали кучето ви предпочита да използва устата или лапите си при игра и да се съсредоточите върху развиването на собствените му умения с по-сложни играчки.

Ароматните играчки, като например килимчета за душкане (които можете да купите или да си направите сами), също са идеални аксесоари за домашния Ви любимец. Повечето кучета обичат тези играчки, тъй като те ги насърчават да използват носа си, за да намират лакомства, но рядко им се дава възможност да го правят.

Проверете играчките, които вече имате

Чудесно е да проверите играчките, които кучето Ви вече има. Достатъчно големи ли са те, за да не се задави то с тях? Дали са износени или счупени? Изхвърлете и заменете всички, които са опасни или неподходящи.

Градински играчки

Ключът към осигуряването на перфектната играчка е да знаете какво харесва кучето Ви. За някои кучета това може да бъде копаенето на дупки в градината или, ако разполагате с оборудване за аджилити за начинаещи, да се упражнява в преминаване през тунели или заобикаляне на огради. Някои кучета намират убежище и в детския басейн, особено през горещите летни месеци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти