В началото на 2017 г. Нестле България лансира нов продукт на Българския пазар. MAGGI® Подправката е уникална комбинация от най-често използваните подправки в кухнята на българина, към която е добавен аромат на телешко месо, което го прави идеален помощник в приготвянето на традиционни и модерни ястия у дома.
Според проучване на MAGGI®, проведено от ГфК България - независим институт за маркетингови изследвания, през месец ноември 2016 г., четирите основни подправки, които се използват в българската кухня, са: сол (93%), червен пипер (42%), черен пипер (42%) и чубрица (35%). С четирите основни подправки, обединени в MAGGI® Подправката, всяко ястие може да бъде сготвено с точните пропорции бързо и лесно, без да има нужда от отмерване на съставки и сложни калкулации, разчитайки само на една подправка в перфектната комбинация.
Едно пакетче от MAGGI® Подправката е достатъчно, за да бъде овкусено едно сготвено ястие от 3 л. или 3 кг. Проучването, проведено от MAGGI®, показва, че едва 17% от българите готвят всеки ден, а близо 39% признават, че никога не приготвят ястия вкъщи. Освен жените, които готвят всеки ден, близо 8% от мъжете помагат в кухнята. Данните гласят още, че сред най-популярните ястия в българските домакинства, в които се използват четирите основни съставки, са картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета, пълнени чушки и други.
С идеята да направи всяко ястие по-вкусно, по-ароматно и по-лесно за приготвяне, MAGGI® създава голямо разнообразие от продукти, които помагат на всеки да стане творец в кухнята и да създава с лекота впечатляващи кулинарни произведения, които ще задоволят и най-взискателните вкусове в семейството. С MAGGI® Подправката готвенето не отнема часове, а минути, спестява време за важните неща и любимите хора. Стремежът на марката е непрестанно да изненадва с нови продукти и идеи, за да предостави възможност за разнообразно и пълноценно хранене за цялото семейство и да насърчава готвенето у дома, което събира и обединява хората около масата.