Първият органик продукт на Нестле Детско Хранене вече е на пазара. Той е произведен във фабриката Конолфинген, която се намира в Швейцария и е специално сертифицирана за производство на биологични/органик храни. България е сред първите страни в Европа, които лансираха био/органик продукта на Нестле Детско Хранене през м. ноември 2017г.
Продукт, произхождащ от природата
Пътят на биологичната/органична храна е дълъг и започва с доверието в професионалните умения на фермерите. Те се грижат суровините да достигнат до нас в най-чистия си и здравословен вид, като предават опита си през поколенията и го съчетават с традициите, за да гарантират отлично качество на продукцията.
Храните с биологичен/органик произход на Нестле се произвеждат във фабриката на компанията в Швейцария (Колонфинген). Използва се само биологично/органично мляко, което се набавя от свободно отглеждани крави. За животните се грижат фермери, с които Нестле работи в тясно сътрудничество от десетилетия, за да се гарантира качественият произход на продукцията.
Швейцарска прецизност на всеки етап
Томас Сойер, Мениджър по съответствие и Експерт в производството на биологични/органик продукти в завода на Нестле в Швейцария (Конолфинген), казва: „Нестле прилага швейцарската прецизност на всяка стъпка от производствения процес: от кравата до чашата. Заводът е специализиран и сертифициран по швейцарските стандарти за биологично производство и разполага с оригинална и прецизна производствена линия за производство на висококачествено биологично/органично мляко за деца. Всяка стъпка от процеса е предназначена да осигури качество, така че всяко дете да получи защитата и грижата, които заслужава“.
Новият продукт на Нестле Детско Хранене е създаден, за да подсигури на най-малките необходимите за оптимален растеж висококачествени хранителни вещества.
Продуктът притежава етикет с тройна гаранция за качество. Освен че е произведен в Швейцария, той е с Европейски сертификат за биологично производство и Швейцарски сертификат за биологично производство.