Горният цитат принадлежи на Жан Антелм Брия-Саварен, който през 1825, на 70-годишна възраст, два месеца преди смъртта си, издава основополагащия труд “Психология на вкуса”. От тогава до днес учени постоянно се опитват да открият връзката между храната, която предпочитаме и нашия характер.
Така например се смята, че силното пристрастяване към шоколада е типично за романтичните натури, като ако шоколадът е с мек пълнеж, това говори за балансиран и мек характер, докато шоколадът с ядки – за целеустремени, енергични хора, пълни с идеи.
Интересно ново изследване на руски учени разкрива какво означава, ако обичаш много млечни продукти. Тази храна се свързва с майката и ласките, които получаваме като малки деца. Хората, похапващи с удоволствие сирене и кашкавал, обичат нежността и грижата, те са чувствителни и лоялни. За тях семейството е от изключителна важност.
За да бъдат разбрани още по-подробно желанията и потребностите на българските семейства, Lacrima - най-реномираният български производител на млечни продукти, проведе дълбочинно изследване върху нагласите и поведението на потребителите на млечни продукти.
Модераторът на изследването Христина Митовска споделя, че основното притеснение на българина относно млечните продукти е свързано с гаранцията за качество.
“Всички твърдят, че техният продукт е много качествен, но на практика не е така. Със сигурност има и няколко добри производители, но ми е трудно да ги отлича, защото продуктите изглеждат много сходни, а вкусът може да излъже – вече има какви ли не подобрители” – това е мнението на една от жените, участвали в изследването.
Друга допълва: “Никой не дава гаранция, а съм сигурна, че стандартите за качество не се спазват винаги.” Българите ценят много какво слагат на трапезата си и имат богати традиции в консумацията на млечни продукти. Разочаровани са, че пазарът е залят с имитационни и нискокачествени млечни произведения, а контролът е на много ниско ниво.
Обединявайки опита си от 1959 година с уменията на най-добрите български технолози, Lacrima предлага сирене, кашкавал, кисело мляко, масло и крема сирене с безпрецедентно качество. Lacrima не се колебае да даде гаранция за продуктите си, затова и на новите опаковки на марката може да бъде намерен знака на Стандарт 100 - 100% български природен произход и 100% спазване на стандартите за качество – обърнете внимание, това е и единствената марка, на която можете да намерите Стандарт 100!
“Контролът върху суровините е от изключителна важност за вкуса на крайния продукт”, обяснява Дамяна Николова, производствен директор на мандрата в Пазарджик, “затова провеждаме над 30 теста в процеса на производство и сме сертифицирани по най-високите международни стандарти IFS. Гордеем се с неустоимия млечно-маслен вкус и безкомпромисното качество, което марката предлага с грижа на българското семейство.”
В големите търговски вериги могат да бъдат намерени повечето продукти на Lacrima със “Стандарт 100”, а в собствените млекарници на марката в София, Пловдив и Пазарджик може да бъде открит пълния асортимент на много изгодни цени, включително и единственото изцяло натурално крема сирене в България. Адресите на млекарниците може да откриете на Lacrima.bg.