Пролетта дойде официално не само в природата, но и в кухните ни, и всички вече искаме да хапваме нещо по-леко, вкусно и здравословно. Зимата остава зад гърба ни със своите тежки ястия и е време да отворим врати и сетива за специалитети, които едновременно ще ни заситят, но и ще ни карат да се чувстваме леки и ефирни... а какво по-подходящо за целта от една прясна, домашно приготвена паста!
Да, пастата е избор №1 за всеки кулинар и чревоугодник, но за приготвянето ѝ вкъщи си има някои правила и закони, които задължително трябва да бъдат съблюдавани, за да имаме желания резултат. Ако не сте много умели в приготвянето на домашна паста, ето една идея от Натали и нейния влог Natalie's Beauty –бърза и лесна рецепта за домашна паста, не без помощта и на един чудесен приятел в кухнята - кухненската машина KENWOOD Chef. Благодарение на него накрая ще имате автентична, вкусна, уханна паста – точно такава, за каквато сте мечтали, при това без изненади, разочарования и губене на време.
Но първо - какво ви трябва за пастата?
Тя е лесна за приготвяне от гледна точка на продуктите – трябва ви едно яйце и няколко вида брашно, които след това изсипвате в кухненската машина – тя е там за вас, за да ви отмени в бъркането, разточването и всички останали процеси по приготвянето на пастата.
Една от най-хубавите ѝ характеристики е тази, че машината може да се приспособи към индивидуалните ви нужди и предпочитания при приготвянето на различни ястия.
Кухненската машина може да бъде окомплектована с различни приставки, които я правят абсолютно безапелационен помощник - планетарен миксер с 3 приставки за различни смеси, приставки за кори за лазаня и къса паста, блендер, купа за нарязване и настъргване, сокоизстисквачка, мелница, месомелачка... просто кажете какво искате, и тя ще го изпълни. Нещо като лампата на Аладин, но под формата на кухненски помощник, който може да работи с три приставки наведнъж! Помните ли как сте си казвали, че искате да имате трета ръка – е, KENWOOD има!
Но да се върнем на пастата – за нея не ни трябва друго, освен купа и приставка за разбъркване – купата тук е 4.6 литрова, от неръждаема стомана, и в нея тестото става нищо по-малко от перфектно. След това идва етапът на разточването – адски досаден, ако ще го правите с точилка, но, за щастие, ние не сме бабите ни и 21 век ни е донесъл технология, която ще ни отмени. Машината е така добра да ни осигури желаната от нас дебелина на разточване, а след това от нас се иска само да нарежем на ленти вече разточеното тесто и да сварим леко във вряща и предварително подсолена вода.
Оттам нататък всичко е по индивидуално желание – дали ще овкусяваме с нещо леко и ароматно – като спанак, чесън, маслини и моцарела, или ще заложите на класиката със сос Болонезе – изборът е в наши ръце. В рецептата на Натали изобилстват зеленчуците, като чери домати и фино нарязани зелени чушки (отново с помощта на кухненската машина), а резултатът в поднесената чиния е повече от очарователен.
Приятен апетит и имайте предвид, че KENWOOD е великолепен помощник... но само за кухнята. Легла не оправя и не взима деца от детска градина (но пък ни оставя време да направим тези неща сами!)