Зима е. Е, тази зима е малко по-мека, но все пак зима е! Студено е, вече вали сняг, зъзнем изпод 20 одеала - организмът ни има нужда от калории. Да, недейте сега с песента за килограмите от коледните празници – дайте да не сложим нищо в уста до Петровден (това проверихме специално кога е – през юни е!)
Не пропускайте интересни и вкусни предизвикателства с майонеза Краси - ТУК.
А, и моля ви, важно е да не се тъпчем с въглехидрати. Не, че са вредни, просто не трябва да се тъпчем с тях. Балансът е всичко, както казват хавайските богове. Всъщност не го казват, но много правилно звучи. На Хаваите е рая – там всичко е хубаво.
И така. Какво вкусно да си хапнем, без да изпитаме ужасяващи угризения и все пак да се почувстваме заситени. А, да. И да го приготвим сравнително лесно. Нещо като разядка. Салата. Предястие.
На нас ни дойде една чудесна идея с майонеза. И, не, майонезата не става само за руска салата. Моля ви. Всъщност ни дойдоха на ум цели две идеи.
С майонеза може да се правят чудесни неща. Особено, когато майонезата е прясна и хубава.
С нашите приятели от майонеза „Краси“ и Kitchen of Tolik ви предлагаме две рецепти -нещо много приятно, леко и вкусно.
Първата рецепта е за пълнени или ако искате да впечатлите някого - фаршировани яйца с риба тон. Приготвя се с почти никакви усилия. Общо-взето мъката е да сварите яйцата. Това, поне, надяваме се няма да ви преумори.
Втората рецепта е за една прекрасна смес, или т.нар. дип, който може да мажете на брускети, на препечени филийки, на непрепечени филийки или да си гребете директно от купата и да си ядете на спокойствие. Съдържа месце, пастетче и още няколко чудни и непретенциозни съставки.
Обещаваме ви, че и двете предястия са бързи, лесни, лекички и много вкусни. Идеални са за гости, идеални са за претенциозни роднини и най-вече идеални са за вас, ако сте гладни и искате да си доставите малко удоволствие в този зимен живот.
Ето рецептите и необходимите продукти. Цялото приготвяне може да видите и във видеата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 8 яйца
- 1/2 консерва риба тон
- 1 с.л. майонеза „Краси“
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 щип. черен пипер
- сол
- магданоз
- червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се сваряват. Обелват се и се разрязват на две. Жълтъците им се изваждат и смачкват с вилица. Прибавят се към рибата и сместа се овкусява с майонеза, лимонов сок, черен пипер, сол и магданоз. С нея се пълнят яйцата.
Дип с пушено месо и майонеза
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г майонеза
- 150 г пастет
- 150 г пушено месо
- магданоз
- 3 кисели краставички
- 3-4 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Майонезата и пастетът се разбиват на хомогенна смес. Към нея се добавят ситно нарязаните краставички и всички останали продукти. Обърква се хубаво и се сервира - с брускети или препечени филийки.
Приятен апетит, да ви е сладко!