Алкохолни напитки с плодове: свежи рецепти за лятото

Платена публикация

напитки
Снимка: iStock

Лятото е сезонът на прохладните алкохолни предложения, които освежават и вдъхват нови сили в горещите дни. Вкусът на свежи плодове в комбинация с различни видове алкохол създава уникални напитки, които радват сетивата и създават настроение за празнуване. В следващите редове ще намерите рецепти, които ще ви впечатлят и ще ви накарат да се насладите на лятото.

Освежаваща Сангрия с плодове

Сангрията е класическа алкохолна напитка с испански произход, която е перфектна за летни събирания и партита. Комбинирането на вино с разнообразие от плодове и малко захар създава уникален и освежаващ вкус.

Нарежете плодовете – половин портокал, 1 лимон, 1 ябълка и 1 праскова, след което ги сложете в кана, чиято вместимост е поне 1,5 литра. Налейте изцеден портокалов сок от другата половина и подсладете с 3 супени лъжици захар. Добавете 50 мл коняк за допълнителен аромат и пръчка канела. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.

Оставете напитката да се охлади в хладилника за два часа. След това долейте 700 милилитра червено вино и сервирайте с парченца плод.

Алкохолни коктейли с водка и плодове

Водката е изключително популярна основа за различни коктейли, които може да бъдат приготвени у дома с малко плодове и фантазия. Експертите от Сид Шоп ще споделят няколко идеи:

  • с ягода – нужни са ви 10 ягоди, 50 мл водка и лед. Пасират се ягодите, отделно се натрошава ледът и накрая се смесва всичко с водката;
  • цитрусов – сипете сок от портокал в чаша, пълна с лед, добавете водката и украсете с резен лимон.

Тези коктейли са не само вкусни, но също бързи и лесни за приготвяне, идеални за летни вечери на терасата или в градината.

Плодови напитки с джин

Джинът е класическа напитка, която може да бъде комбинирана с различни съставки за допълнителен вкус и аромат, от които:

  • розов – набавете си замразени горски плодове – грозде, ягоди, малини, боровинки, лимони, спрайт, лед и розов джин. Смесете ги, като алкохолът и спрайтът са последни и сложете резен лимон или портокал;
  • плодов – нужни са два вида сок – от горски плодове и от вишни, всеки по 100 мл, кола, също 100 мл и 50 мл джин. Всички съставки се смесват, като може да се добави и резен лимон за украса, а коктейлът се сервира охладен.

Тези варианти ще внесат свежест и разнообразие във вашето лятно меню.

Лятото е времето, когато може да експериментирате с различни алкохолни напитки и да се насладите на разнообразието от плодове, които предлага сезонът. Открийте нови вкусове и се забавлявайте, докато се наслаждавате на тези освежаващи алкохолни напитки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти