Потайните кътчета на Мюнхен: Защо Фреди Меркюри избра столицата на Бавария?

Известен със своите музеи, архитектурни забележителности и празници като Октоберфест, Мюнхен привлича милиони туристи годишно. Въпреки това, има много потайни кътчета, които остават неразкрити за мнозина. Един от знаменитите личности, които са открили и обикнали тези скрити места, е Фреди Меркюри, легендарният вокалист на Queen.

Фреди Меркюри и Мюнхен

Фреди Меркюри прекара значителна част от 70-те и началото на 80-те години в Мюнхен, където намира вдъхновение и спокойствие, далеч от прожекторите на Лондон. Градът го привлича със своята космополитна атмосфера, богата културна сцена и възможността да остане анонимен сред многото артисти и музиканти, които също намират убежище в Мюнхен.

Потайните кътчета на Мюнхен

Glockenbachviertel

Това е кварталът, който Меркюри често посещава, известен със своите артистични барове и клубове. Glockenbachviertel е сърцето на гей културата в Мюнхен и дом на много творчески личности. Тук можете да откриете уютни кафенета, малки галерии и нощни клубове, които създават неповторима атмосфера.

Englischer Garten

Един от най-големите градски паркове в света, Englischer Garten е място, където Фреди обичал да се разхожда и да намира спокойствие. Паркът предлага множество живописни кътчета, като китайската кула, японската чайна градина и айсбахърите, където можете да наблюдавате сърфисти на реката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dirk Schiff (@portraitiert)

Hofbräuhaus

Макар и не съвсем потайно място, Hofbräuhaus е историческа бирена къща, която Фреди посещавал често. Тук той се наслаждавал на традиционната баварска кухня и разбира се, на известната баварска бира. Мястото е идеално за тези, които искат да усетят истинската баварска атмосфера.

Stadtmuseum München

Мюнхенският градски музей не е толкова известен като някои от по-големите музеи, но крие интересни експозиции за историята и културата на града. Фреди обичал да посещава музея, за да черпи вдъхновение от богатото културно наследство на Мюнхен.

Alte Utting

Това е необичайно място – стар кораб, който е превърнат в културен център и бар. Разположен на виадукт над улиците на Мюнхен, Alte Utting предлага уникална атмосфера, която Фреди със сигурност би оценил. Тук се провеждат концерти, театрални представления и други културни събития.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alte Utting (@alteutting)

Мюнхен е град, който крие много потайни кътчета, чакащи да бъдат открити. Независимо дали търсите спокойствие в природата, вдъхновение от изкуството или просто желаете да се потопите в оживената културна сцена, Мюнхен има какво да предложи. Фреди Меркюри, с неговия ненадминат усет за красота и уникалност, без съмнение е открил магията на този град и е оставил своята следа в неговата история.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти