Рай за мъжа ви! Hirschgarten - една от най-големите бирени градини в света

До края на Европейското първенство по футбол в Германия остана единствено финала между Испания и Англия, а подгрявайки двубоя в Берлин, решихме да се съсредоточим върху една от типичните страсти на нашите любими мъже, а именно бирата. 

Говорейки за любимото им пиво, няма как да не насочим поглед, освен към германската столица, така и към тази на Бавария - Мюнхен, където се намира Hirschgarten - големият обществен парк, известен с една от най-големите бирени градини в света. 

Разположен в западната част на града, в близост до кварталите Нойхаузен и Лайм, той впечатлява с площ от около 40 хектара. Тук, стоейки под сянката на стари кестенови дървета и забиколени от историческия резерват за дивеч, можете не само да се насладите на студена наливна бира, но и на много от традиционните баварски деликатеси. 

История

Създадена още през далечната 1780 година от курфюрст Карл Теодор, в началото тя е била използвана като ловна резиденция и място за развъждане на елени (такива все още могат да се видят в оградената зона на парка). Следвайки тази логика, не е особено трудно да се досетите и какво означава името Hirschgarten в буквален превод - "градина на елените".

10 важни фрази на немски език

Бирена градина

Безспорно, паркът е най-известен с огромната си бирена градина, чийто капацитет трудно може да бъде конкуриран на много места по света. Капацитетът й е цели 8000 души, като посетителите могат да се насладят на традиционна баварска храна и бира, които често се сервират направо от бъчвите.

Това предполага и непринудената и приятелска атмосфера, като местните и туристите често се събират на задушевни разговори на дългите дървени маси, докато изпиват завидно количество от любимата напитка. 

6 идеи, които да откраднем от германките

Други атракции: 

Освен бирената градина, Hirschgarten предлага голямо разнообразие от дейности и атракции. Паркът разполага с няколко добре оборудвани детски площадки, футболни и волейболни игрища, множество пътеки за разходки и каране на велосипеди, както и достъп до елените в специално оградената за целта зона. 

Транспорт и достъп

Паркът е съвсем лесно достъпен, независимо дали с автомобил или с обществен транспорт. Най-близките спирки са на S-Bahn (градската железница) и трамвай. За предпочитащите личните автомобили, има предостатъчно паркинг места, на които да бъдат оставени. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти