Edna страхотна идея за пътуване: Защо да отидем до Лайпциг

Лайпциг – архитектурният шедьовър на Германия събира погледите на хиляди туристи през цялата година. През последните две седмици и футболните фенове, изпълнили улиците на града заради Евро 2024, имат възможността да се запознаят с богата му история, която се усеща на всяко кътче.

Градът е голям търговски и панаирен център.

Трябва да отбележим, че от векове той е свързан и с образованието. През Ренесанса става известен със своите университети и книжарски магазини, които привличат учени и интелектуалци от цяла Европа. Там се намира вторият най-стар университет в страната, създаден през 1409 година.

Лайпзиг
Снимка: iStock

Лайпциг е дом на множество известни композитори.

като Йохан Себастиан Бах, Рихард Вагнер и Феликс Менделсон.

Лайпзиг
Снимка: iStock

Църквата „Свети Томас“ е най-известна като мястото, където Бах работи като музикален директор от1723 г. до смъртта си през 1750 г., както и като място на останките му.

Една от най-известните забележителности в града със сигурност е и Паметникът на битката на народите.

Лайпзиг
Снимка: iStock

Той е там, за да напомня за голямата битка на народите през есента на 1813 г. А така нареченото "Езеро на сълзите" се вижда точно пред паметника. Паметникът се издига на 91 м височина. Гледката към града е феноменална. От основата на цокъла до платформата за наблюдение на върха са изградени 500 стъпала.

Лайпзиг
Снимка: iStock

Как да стигнем до Лайпциг – бързо и лесно?

Ако искате да посетите града трябва да сте спокойни относно транспорта, защото има всякакви възможности. Лайпцигското летище Лайпциг-Хале се намира на 18 км от града. За да стигнете до него имате няколко възможности – таксита, които ви очакват пред терминала, кола под наем или влакове, които се движат на 30 мин.

Има и друго летище в близост, Лайпциг-Алтенбург. То се намира на 42 км от Лайпциг. Там ще намерите отново таксита или автобуси, с които да се предвижите до града.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол