Музеите в Берлин, които задължително трябва да видиш

берлин
Снимка: iStock

 Берлин има свой Музеен остров. На него се намират 5 музея в средата на река Шпрее, който е внесен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Дворецът Шарлотенбург

Лятната резиденция на пруските крале е най-големият дворец в Берлин. Оригиналната част  е построена през 17 век като лятна резиденция на Софи Шарлот или кралица София Шарлота Хановерска.

Музеят Боде

Той се намира на Музейния остров в Берлин и помещава голяма нумизматична колекция от стари монети и медали.

берлин
Снимка: iStock

Мемориалът „Берлинска стена“

Открита изложба на остатъци от несъществуващата вече Берлинска стена, символ на разделението между Изтока и Запада. Мемориалът включва и официалния паметник, посветен на жертвите на комунизма. Простира се по улица Бернауер щрасе.

„Топография на терора”

Преди 65 години на това място е била централата на тайната държавна полиция Гестапо и ръководството терористичния апарат на Третия райх – SS. В момента е исторически музей на открито и закрито в югозападната част на Берлин.

Германски исторически музей

Той е посветен на германската история, описван като „място за разбиране на споделената история на германци и европейци”. Един от най-посещаваните в Берлин.

берлин
Снимка: iStock

Хумболт Форум

Пространство за изложби, културни и научни събития. Терасата на покрива открива гледка към града и забележителностите наоколо, сред които Берлинската катедрала и Берлинският дворец.

Чекпойнт Чарли

Най-известният контролно-пропускателен пункт на Берлинската стена между Източен и Западен Берлин е безплатна атракция, която можете да видите на Фридрихщрасе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол