Майн Тауър: Небостъргачът, който показва Франкфурт от птичи поглед

56-етажният Майн Тауър е една от най-високите сгради в града. Намира се в централния квартал Innenstadt и е единственият небостъргач в града, който предлага площадка с гледка на самия си връх. Общата му височина, заедно с телевизионната антена, е 240м. Майн Тауър е официално открит в началото на 2000 година и се строи в периода 1996—1999.

След изкачване на първите 190 метра с асансьор и кратко продължаване пеша, от сградата се открива несравнима гледка към върха на близо 200 метра над земята. От площадката могат да се видят сградата на Комерцбанк, Месетурм и Франкфуртската катедрала.

мейн
Снимка: iStock

Заради атентатите от 11 септември 2001 г. за известно време е било забранено на гражданите да имат достъп до наблюдателната платформа. След като във фоайето на Майн Тауър е инсталирана система за сигурност като на летищата, рестрикцията е премахната. Днес в този небостъргач се намират офисите на големи германски и международни компании.

На долните етажи на сградата се помещават още фитнес, луксозен ресторант и изложбена зала.

10 важни фрази на немски език

Дизайнът на кулата напомня две свързани кули. По-малката е с форма на куб и дизайн, в стил на архитектурата от 70-те години. Втората и по-висока от двете кули е кръгла със стъклен екстериор, и предавателната кула на върха.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти