Нека ни е хубаво! Ето ги най-изисканите ресторанти в Мюнхен (СНИМКИ)

Мюнхен е град, който привлича хиляди туристи всяка година със своята богата култура, история и разнообразие от възможности за развлечения. Едно от най-популярните неща, които посетителите обичат да правят в Мюнхен, е да опитат местната кухня в някои от най-добрите ресторанти в града.

В тази статия ще ви представим пет от най-луксозните ресторанти в Мюнхен, където можете да се насладите на изискани ястия и изключително обслужване.

1. Tantris

Този ресторант е един от най-старите и прочутите в Мюнхен. Определено той е легенда. Създаден през 1971 година от кулинарния гений Ханс Хаас.

Задължително посетете някое от тези 5 романтични кътчета в Германия

Там се предлагат изискани ястия от френската и международната кухня, приготвени с най-качествените продукти. Ресторантът е популярен със своя изключителен интериор и внимателно подбрани вина от цял ​​свят.

Ресторантът се намира в една стара вила в центъра на града и предлага елегантна обстановка, която съчетава модерен дизайн с класически елементи. С мека и приятна атмосфера, Tantris е идеалното място за романтична вечеря, специално събитие или бизнес обяд.

2. Dallmayr 

Този ресторант е част от едноименния деликатесен магазин в Мюнхен. Той се намира в центъра на града в близост до площад Мариенплатц.

Ето кои са най-красивите замъци в Германия

Известен е с изисканите си ястия и внимателно подбрани вина. Dallmayr предлага уникално гурме изживяване, което ще задоволи и най-изисканите вкусове.

В шикозната и елегантна обстановка ще можете да се насладите на класическата кухня със съвременен привкус на Rosina Ostler.

Менюто включва набор от умело замислени и логично композирани ястия. Сред най-популярните ястия в ресторанта е печено патешко филе със сос от череши и крем брюле с ванилия.

10 важни фрази на немски език

Вино листата на Dallmayr също е впечатляваща.

3. Restaurant 181

Той се намира на върха на Олимпиатурм в Мюнхен. Разположен е на 181-ви етаж на знаменитата телевизионна кула в града. Гледката от там към града е невероятна.

Ресторантът се отличава с изискан интериор, който съчетава модерен дизайн с уютна атмосфера. Гостите могат да се насладят на изключително обслужване и висококачествени ястия, приготвени от опитни готвачи.

Менюто на Restaurant 181 включва разнообразни ястия от международната кухня, приготвени със сезонни и пресни съставки. Гостите могат да опитат различни видове месо, риба, паста, салати и десерти, които се поднасят с изящество и внимание към детайла.

10 любопитни факта за Бранденбургската врата

Освен вкусната храна, ресторантът предлага и богат избор от вина и коктейли, които се допълват перфектно с ястията. 

4. Les Deux

Този ресторант е известен със своята френска кухня и изискан интериор.

Les Deux е място, което привлича както местни жители, така и туристи, които искат да се насладят на висококачествена храна в уютна обстановка. Ресторантът предлага разнообразие от менюта, които включват класически френски ястия като бургундски говеждо, патешко фоа гра и крем брюле.

С уютната си обстановка и внимателно подбрани детайли, Les Deux е идеалното място за романтична вечеря, специално събитие или бизнес обяд. Ресторантът предлага и богат избор от вина, които се отличават с високо качество и разнообразие.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LES DEUX (@lesdeuxmunich)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LES DEUX (@lesdeuxmunich)

5. Käfer-Schänke 

Този ресторант е част от едноименната гурме верига в Мюнхен и е известен с изисканите си ястия и уютната си обстановка. 

 Ресторантът предлага автентична баварска кухня и атмосфера, която привлича както местни, така и туристи.

Атмосферата в Käfer-Schänke е уютна и топла, с дървени мебели и традиционни баварски декорации. Гостите могат да се насладят на жива музика всяка вечер, която добавя още повече настроение към тяхното хранене и пиене.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephan Böhm (@stephan5b)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by W. A. Riegerhof (@riegerhof)

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол