Защо успешните хора носят едни и същи дрехи всеки ден?

Тази сутрин в предаването "На кафе" по NOVA обсъдиха една любопитна тема – как носенето на едни и същи дрехи всеки ден може да бъде ключ към успеха. Може би на пръв поглед звучи странно, но всъщност това е нещо, което много известни личности и успешни хора вече практикуват. От Стив Джобс, който до края на живота си остава верен на своята черна водолазка и дънки, до Трини Уудъл, която отскоро носи една и съща бяла тениска всеки ден – всички те виждат смисъл в създаването на собствена "униформа."

Но какво стои зад тази привидна простота в облеклото? За някои като Марк Зукърбърг и Барак Обама, изборът на еднакви дрехи има пряк ефект върху продуктивността им. Те вярват, че елиминирането на ненужни решения, като избора на облекло, освобождава умствения капацитет за по-важни неща. Изследвания дори подкрепят тази теза – решаването на по-малко ежедневни дилеми помага да се избегне така наречената умора от вземане на решения, която може да засегне нашата способност да мислим ясно и да правим правилни избори.

Носенето на една и съща дреха не е само средство за пестене на време. За хора като покойната кралица Елизабет II, обличането в конкретен стил се превръща в личен знак за разпознаваемост и идентичност. 

Цитати от Стив Джобс за живота

Може би, както предполага Трини Уудъл и нейната униформа от бяла тениска и дънки, минимализмът в облеклото не само освобождава време, но и носи спокойствие. В свят, изпълнен с безкрайни избори, опростяването на гардероба се оказва мощен инструмент за личен успех.

Прочетете още: 

Защо успешните хора носят едни и същи дрехи всеки ден?

На кафе

На кафе с Edna

Защо успешните хора носят едни и същи дрехи всеки ден?

Тази сутрин в предаването "На кафе" по NOVA обсъдиха една любопитна тема – как но...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти