Заради наднормено тегло: Новата Мис Алабама предизвика вълна от критики

В предаването ,,На кафе“ по NOVA коментираха избора на новата "Мис Алабама", който се превърна във водеща тема в социалните мрежи в САЩ. 23-годишната Сара Миликен, която спечели титлата, привлече внимание заради теглото си, което е 150 килограма. Това предизвика множество реакции и противоречиви мнения.

Много потребители в социалните мрежи изразиха критики към организаторите, смятайки, че изборът дава лош пример и насърчава нездравословния начин на живот. Според тях коронясването на жена със затлъстяване е символ на нездравословни навици и подронва усилията на тези, които се стремят към по-здравословен начин на живот и се придържат диета.

Въпреки критиките, Сара Миликен отговори със смел и вдъхновяващ пост в социалните мрежи. Тя подчерта, че коментарите за нея са "наистина отвратителни" и обясни, че е можела лесно да се откаже, но вместо това избира да продължи напред и да се покаже пред света.

„ГЛЕДАЙТЕ МЕ! Гледайте как служа на моята общност, как давам всичко от себе си в подготовката за националния конкурс „Мис САЩ“. Гледайте как продължавам да изливам позитивизъм в социалните мрежи,“ заяви тя.

Миликен също сподели, че от 6 години не е участвала в конкурси за красота заради обидите, които е получавала, но сега е решена да не допуска повече това да я спре. Тя се гордее със себе си и се стреми да вдъхнови други момичета с наднормено тегло, показвайки им, че те са повече от външния си вид и негативните коментари за телата им.

Ето я Сара Миликен - новата Мис Алабама

Изборът на Миликен за "Мис Алабама" показва, че стандартите за красота започват да се променят, и въпреки критиките, тя представлява една нова вълна на приемане и утвърждаване на разнообразието.

Сара Миликен ще представлява Алабама на финалите във Флорида през ноември тази година, като продължава да бъде символ на промяна и вдъхновение за много хора.

Вижте коментарите на панелистите от ,,На кафе“ по NOVA във видеото по-горе!

Още материали от ,,На кафе":

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти