Какво гласи загадката около шестата врата в Златния храм в Кедала (ВИДЕО)

Храмът Сри Падманабасвами е хиндуистки храм, който се намира в Тируванантапурам, столицата на щата Керала, Индия. Храмът е построен в сложна комбинация от стил Чера и дравидски стил на архитектура, включващ високи стени и гопура от 16-и век.
Това е един от най-богатите хиндуистки храмове в Индия. Посветен на Бог Вишну, храмът Падманабхасвами се споменава за първи път в древните текстове на тамилската литература. Разположен в Тируванантапурам, този храм на лорд Вишну се управлява от тръст, оглавяван от кралското семейство Траванкор, което го прави един от най-редките храмове в Керала, управлявани от кралска линия.

Джуджи пък ни разказва повече за загатките около него в рубриката й в "На кафе" по NOVA.

Реплика на известния храм Шри Адикешаваперумал в Тируватар, храмът Падманабхасвами има тайна, свързана с него. Този храм има шест трезора. От тях пет  са отворени, но има един таен трезор, който остава неотворен и до днес. Смята се, че отварянето на този трезор може да разгневи и раздразни Господа.

Храмътс 6 трезора, пълни със съкровища, е един от най-богатите в света. Те са обозначени като Хранилище A, Хранилище B, Хранилище C, Хранилище D, Хранилище E и Храм F. Тези трезори се наричат ​​също камери, които са пълни със съкровище, чиято стойност е в милиарди.

Padmanabhaswamy Temple
Снимка: iStock

Смята се, че шестият скрит трезор B на този храм съхранява много скрити съкровища. Въпреки че мнозина предполагат, че е било и никога няма да бъде отворено, записите цитират, че скритото хранилище наистина е било отваряно в много случаи в миналото - два пъти  през 1990 г. и пет пъти през 2002 г.

Историята на храма е загадка за хората, живеещи около него. Има много истории, филми и документални поредици, които се опитват да изследват и обяснят съкровището му. Екранизация за Индиана Джоунс и "Али Баба и Четиридесетте разбойници" са най-добрите филми, които са създадени около този храм. 

Според древните мистериозни текстове храмът има общо 6 свода, които съответно са забулени. Легендата гласи, че древно проклятие тегне над храма. Твърди се, че цялото съкровище на храма се съхранява в 6 различни трезора.

Има много суеверия и митове около тайния трезор. Вярващи смятат, че всеки, който се опита да отвори това тайно хранилище, ще бъде изправен пред проклятие. 

Смята се също, че вратата на тази стая е защитена от Бог Змия и по този начин може да бъде отворена само от садху, които могат да пеят „Гаруда Мантра“. Но в Индия няма садху, който да може да пее тази мантра. 

Padmanabhaswamy Temple
Снимка: iStock

Много служители на храма също вярват, че тази скрита камера не трябва да се отваря с помощта на създадени от човека техники, тъй като може да доведе до големи катастрофи. 

Към момента хората могат да слушат звуците на водата или съскането, издавано от змии. Вярващите казват, че шестата врата има отвор и целият храм и местата в него могат да бъдат наводнени с вода, а някои други твърдят, че големи змии пазят района вътре и не допускат никого. 

Във времето е имало много опит да се отвори храмът, но всички те са напразни. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти