Тайните на България: Легендата за изгубеното съкровище на Емин Ага

С началото на новия сезон на предаването „На кафе“ по NOVA, обичаната рубрика „Забранени истории с Джуджи“ отново оживява на екрана. В първия епизод за сезона Джуджи ни отвежда в загадъчния свят на изгубени съкровища и древни тайни, като ни разказва историята за мистериозното съкровище на Емин Ага. Тя, както винаги, пленява зрителите с увлекателния си стил и неразгадани загадки, които продължават да предизвикват интереса и въображението на българите.

Много преди древна Гърция и Великия Рим, на територията на днешна България, векове назад, са живели хора с високо развита цивилизация, които са ни оставили огромно духовно и материално наследство. Съкровищата, изваяни от злато и сребро, за съжаление са загубени, а някои са били откраднати и изнесени извън пределите на страната. Много от тях все още не са открити и са се превърнали в легенди.

d
Снимка: iStock

Богатствата на Индже Войвода, Хайдут Велко, легендарният Вълчан Войвода, Сирма Войвода, както и хазната на последния български цар Иван Шишман, продължават да разпалват въображението на авантюристите, въпреки че се смята, че някои от тях са прокълнати и не бива да попадат в човешки ръце. Българското културно наследство, за съжаление, остава едно от най-неизучаваните и най-слабо познатите по света, и може би това е част от неговата загадка.

Така мистерията продължава. Нашите земи крият множество исторически загадки, мистика и хилядолетна история, които продължават да ни вдъхновяват, вълнуват и удивляват. В днешния епизод на „Забранени истории с Джуджи“ ще се потопим в една от тези мистерии – съкровището на Емин Ага. Вижте подробностите във видеото по-горе!

Още от ,,Забранени истории с Джуджи":  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти