Секси танци за ума, тялото и душата (ВИДЕО)

Когато искате да спортувате или да откраднете малко време за себе си, тялото и ума си, класическите класове по йога отдавна са в миналото. На коя от нас не се е случвало класът по йога да е малко скучен, да не можем да се съсредоточим в асаните или просто да не се чувстваме на място сред цялата тази тишина и спокойствие в залата?! Ако сте edna от тези дами – материалът ни е за вас.

15 любими филма за танци

През 2024 г. все повече се налага като тенденция „активната медитация“ – начинът да релаксираш, докато правиш нещо, което зарежда ума и тялото ти, не само с почивка и осъзнаване, но и с приятни емоции като танците например. Изобилстват класове по различни типове танци – от ориенталските бели денс до зумбата, която добре познаваме и пол денс – танците на пилон. Целта – да влезем във форма физически и да разтоварим съзнанието си от ежедневието. И за това не винаги медитативната поза помага ако сте по-енергичен тип, който търси предизвикателства.

Ексцентричните танци на Джанлука Ваки

Предаването „На Кафе“ по NOVA ни среща с Тамара – основател на класа по dirty dancing. Танците, които преподава тя са завръщане към женската енергия, чрез нашата сексуалност, далеч от познатите ни семинари и ретрийти, които стъпват на любовта към себе си, чрез заучени фрази от книгите по приложна психология. За да се включите в клас по dirty dancing трябва да смените спортното облекло със секси чорапогащи и боди, подчертаващо извивките на тялото и да се „качите“ на удобни токчета, които да събудят усещането за жената във вас.

Няма мъж, който не би се зарадвал жената до него да може да движи изкусително тялото си и да се чувства уверена и женствена - така че танцуването идва с бонус - хармонични взаимоотношения във връзката. Коя от нас не иска да се чувства като Оливия Нютън Джон в "Мръсни танци" и да може да съблазнява, докато се забавлява!

И никой не иска да ставате професионалисти. За час и половина, колкото трае един клас, разгръщате женската си енергия чрез елементарни наглед движения, а докато ги изпълнявате се отпускате и забавлявате и подчертавате тялото си. Как да ходим правилно, какво излъчване да имаме, как да стъпваме уверено и разбира се да танцуваме – това са само част от нещата, които ще усвоите в един час по dirty dancing, далеч от еманципацията и борбата за доказване, която е обзела повечето жени в наши дни.

Какво още да очаквате в този тип танцово предизвикателство – разказват във видеото от „На Кафе“ по-горе!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти