Момичета, ако той има брада, значи е романтичен и иска семейство

Чудите се как да разберете дали мъжът, с когото се срещате и е потенциалния ви бъдещ партньор ще бъде романтичен, или не? Може би отговор ще ви даде... окосмяването му по лицето, разбираме от разговора между панелистите тази сутрин в "На кафе".

Мъжете с бради не са непременно в търсене на нов партньор - просто се стремят към дълготрайни отношения, което само по себе си привлича жените. 

„Мъжете, които имат повече лицево окосмяване, съобщават за по-малка мотивация за търсене на партньор, но повече за задържане на партньора и грижа, усилия и обич в настоящите отношения“, съобщава проучването, което разглежда 414 мъже на възраст от 18 до 40 години.

мъж брада
Снимка: iStock

„Те са по-малко склонни да сменят постоянно партньорките и вместо това са склонни да инвестират енергията си в романтика и семейни отношения", допълват учените.

А какво става, ако говорим за брадати мъже?

„Брадите, за разлика от наболите косъмчета, са трудни и отнемат време за поддържане. Мъжете с плътни бради може да сигнализират за тяхната дисциплинирана природа“, казват учените.

Въпреки че „поддържането на гладко избръснато лице изисква усилие“, проучването показва, че „повечето окосмяване по лицето изисква повече усилия, за да го поддържате чисто и спретнато, тък като редовната грижа за окосмяването по лицето изисква време, усилия и ресурси. По този начин мотивацията за подобряване на окосмяването по лицето може да бъде свързана с желанието да се представиш пред другите хора като находчив и добре организиран човек. 

Освен това брадите се считат за нещо като "камуфлаж" - тъй като проучването посочва, че някои мъже могат да си пуснат бради, за да прикрият "физически недостатъци".

мъж брада
Снимка: iStock

Авторите твърдят, че проучването е „първото проучване върху мотивацията за увеличаване на окосмяването по лицето при мъжете“ и казват, че са необходими допълнителни изследвания, за да се представи спектърът от типове окосмяване по лицето, тъй като това изследва само въздействието на гладко избръснатата кожа, леко наболите косми и плътните бради.

Но като цяло проучването установява, че „повечето окосмяване по лицето може да се използва от мъжете, за да информират жените, че социалните им мотиви се изместват от фокус върху свалки и еднократни флиртове към желание за дългосрочни романтични връзки и семейство“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти