Мистерията около 30-ия паралел: Магическо поле или просто природна особеност

Някои оприличават 30-ия паралел на магическо силово поле. Други наричат ​​позицията на Джаксънвил на Земното кълбо като "щастливо място". Трети пък казват, че това е следствие на Гълфстрийм. 

Ако си представите чиния със спагети върху карта на югоизточната част на Съединените щати и Карибите, криволичещите линии са всички урагани и тропически бури, преминаващи през региона.

За повече от 100 години метеорологични записи показват, че само един ураган е ударил директно красивите плажове между остров Сейнт Августин и Сейнт Симонс и това е Дора.

Рано сутринта на 10 септември 1964 г. бурята от категория 2 избухва на запад към Сейнт Августин от Атлантическия океан, разрушавайки голяма част от Крайбрежието на Североизточна Флорида и Югоизточна Джорджия и наводнявайки имоти чак във вътрешността на Лайв Оук.

Така че през последните 160 години е имало 1500 тропически бури в Атлантическия океан, 600 урагана, 200 големи урагана и само един удар по по-голямото крайбрежие на Джаксънвил.

Джаксънвил е усетил въздействието на шест урагана през тези години, но само един, който идва директно срещу тях.

И така, защо тази област е останала относително безопасна от урагани и колко дълго може да продължи това?

Когато погледнем колко далеч са от Екватора -  те точно в това пространство, което се нарича зона на рекривация.

Поради това, когато бурите достигнат бреговата ивица, те обикновено се движат успоредно на брега, така че преминават по пътя си на Север. 

Ами Филаделфия? Отново Джаксънвил е точно на запад от Града на братската любов.

Тъй като са толкова далеч на Запад, бурите обикновено се разхождат точно по първия бряг. 

Трябва да сме също толкова загрижени, колкото ако живеем в Южна Флорида, точно защото е минало твърде много време от последния ни ураган.  Смятаме, че преди Дора един ураган е ударил близо до Джаксънвил в края на 90-те. Така че, когато погледнем историята на това, те са в тази часова зона.

Статистиката показва, че е вероятно жителите на Североизточна Флорида и Югоизточна Джорджия може да преживеят буря с такова въздействие през живота си.  И когато дойде следващата Дора, жителите, особено по Крайбрежието, може да се борят за възстановяване на предишния си живот с години.

Независимо дали става въпрос за запазване на работа или просто опит да върнат нещата към нормалното, животът ще се преобърне с главата надолу с месеци. И ако изпитат нещо по-силно от категория 2, хората могат да се борят с години, особено по Крайбрежието.

Що се отнася до това кога може да се случи нещо подобно, всеки може да гадае. 

Мистерията около 30-ия паралел: Магическо поле или просто природна особеност

На кафе

На кафе с Edna

Мистерията около 30-ия паралел: Магическо поле или просто природна особеност

Някои оприличават 30-ия паралел на магическо силово поле. Други наричат ​​позицията на Джаксънвил...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти