Кейт Мос проговори за "хероиновия шик" и нападките към нея

През 90-те Кейт Мос завладя света с уникалния си външен вид, когато стана лицето на "хероиновия шик" – естетика, която бе осъждана, но и почитана. Мос, с нейната изключително слаба фигура и неподправен стил, бързо се превърна в модна икона. Въпреки това, славата й донесе не само възхищение, но и критики.

Темата обсъдиха тази сутрин в предаването ,,На кафе" по NOVA (вижте видеото по-горе).

Сега, на 50 години, супермоделът е готова да разкаже своята история. В нов документален филм на Disney+, тя споделя за тежестта на този период и как е била обвинявана, че насърчава хранителните разстройства. Родители на момичета с анорексия я подлагали на вербален тормоз, обвинявайки я за болестта на децата им.

"Беше ужасно", спомня си Кейт, която по това време просто била млада жена с естествено слаба фигура, неосъзнаваща как ще бъде възприета.

Въпреки критиките, Мос остави траен отпечатък върху модния свят. Тя участва в емблематични кампании за Calvin Klein, а снимки с нея вече са част от колекциите на Музея на Виктория и Албърт. Въпреки че визията й предизвика шок сред хората, за Кейт това беше просто "мода". 

Днес Кейт Мос е далеч от "хероиновия шик". Със собствената си уелнес марка Cosmoss, тя се е посветила на здравето и вътрешния баланс. Продуктите й, като "Sacred Mist" и "Golden Nectar", отразяват новия й начин на живот, който е в пълен синхрон с природата. Мос говори открито за своята любов към кристалите и лунните бани, които според нея й помагат да поддържа вътрешния си мир. Въпреки това, тя признава, че все още не може да се откаже от един стар навик – пушенето.

Макар и вече да не присъства на модните подиуми така активно, Мос остава вдъхновение за много жени. Отвъд славата и критиките, тя продължава да търси баланс.

Спомен за edna любов: Джони Деп и Кейт Мос

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти