Изумителната история на призрачното село до Дубай (СНИМКИ)

Гледайки страхотния силует на Дубай с епичната гама от извисяващи се небостъргачи, е трудно да се разбере, че мистериозно изоставено село в Шарджа постепенно е погълнато от пустинята недалеч от града. Разположено близо до Al Madam Sharjah, историята на това село е мистериозно объркваща.

Откакто e изоставен, се появяват няколко истории за призрачния град в Шарджа. Докато някои казват, че призраци и невидими същества са изгонили селяните от града, други твърдят, че лошата инфраструктура и предложението за по-добър живот на друго място е това, което е накарало жителите да стегнат куфарите.

Как да се справим с културния шок по време на пътуване

ИСТОРИЯ НА ИЗОСТАВЕНОТО СЕЛО ШАРДЖА АЛ МАДАМ

Въпреки фолклора за „погребаното село на Ал Мадам“, записите доказват, че село Ал Мадам е построено в рамките на жилищния проект Ша’би в средата на 70-те години. Целта е била да се осигури постоянно пребиваване на бедуинското население, главно племето Ал Кетби.
Проектът беше неуспешен, тъй като жителите бяха изнесени до средата на 90-те години. Градът, който преди това кънти от смях, радост и празник, е притихнал, бавно потъвайки под движещите се пясъци на пустинята.

Широко разпространено вярване зад изоставянето на селото е, че мястото е обитавано от прословута група „джинове“ – свръхестествените същества, за които се твърди, че притежават места и хора. Местните вярват също, че нещо мистериозно в пясъка го е накарало да нахлуе в къщите, карайки местните да избягат от селото.

Друга теория е, че тежките условия на живот са направили селото обитаемо за жителите. Силни ветрове започнаха да изпълват домовете, а лошата инфраструктура и електричество затрудниха живота в пустинята. Освен това, когато градове като Дубай и Шарджа започват да се развиват, жителите доброволно напускат домовете си, за да търсят по-добри възможности.

Местоположението

Тъй като никой не разполага с конкретна информация за случилото се, Al Madam Village е популярна туристическа атракция за тези, които имат склонност към необясними мистерии. Местоположението на изоставеното село Ал Мадам в Шарджа е близо до района на Ал Мадам на пътя Дубай-Хата (E44). Селото е на около 70 километра от Дубай и Шарджа.

Какво да очаквате от пътуването си до изоставеното село?

След като стигнете до село Ал Мадам, първо ще забележите зловещата тишина, обхващаща целия район. Може да е смущаващо, но това може да се очаква, когато изследвате призрачен град! След това ще видите домове с мебели вътре, наполовина заровени в пясъка.

Цялостната празнота на селото и зловещата тишина, която постоянно ви съпътства, могат да ви накарат да се чудите дали наистина сте сами тук. Или просто нервите и сетивата ви правят номера? Кой знае!

Възстановяване на призрачното село

Негово височество шейх д-р Султан бин Мохамед Ал Касими, член на Върховния съвет и владетел на Шарджа, наскоро издаде заповед за запазване на „Погребаното село“. Според последните събития, съответните власти са били уведомени да подготвят село Ghuraifa за посетители и туристи.

Впечатляващи кадри от изоставеното призрачно село до Дубай

Повече за историята на селото вижте в галерията ни тук и във видеото от "На Кафе" по NOVA по-горе!

Прочетете още: 

Истинско чудо: вижте една от най-странните забележителности в Дубай (ВИДЕО) 

Кое е по-добре? Да разхождаш голи целулитни бедра или да се мъчиш зверски за 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти