Имате обсесия към знаменитости? Ето какво показва това!

Тази сутрин в предаването „На кафе“ по NOVA коментираха скорошно проучване, публикувано в BMC Psychology, което разкрива тревожни данни за връзката между културата на знаменитостите и когнитивните способности на хората. Според проучването, участници с високи нива на обсебеност от знаменитости показват по-ниски резултати на тестове за интелигентност. В изследването са взели участие 1763 възрастни унгарци, чието поклонение на известни личности е измерено чрез специално разработен въпросник.

Резултатите ясно демонстрират, че хората, които се фокусират прекомерно върху живота на знаменитостите, са склонни да постигат по-ниски когнитивни резултати. Това остава вярно дори след отчитане на различни демографски фактори, което подчертава възможната връзка между обсебеността от известни личности и намалените умствени способности.

15 знаменитости, които се сблъскаха с битката с рака

Макар проучването да не установява пряка причинно-следствена връзка, то насочва вниманието към това как прекаленото потапяне в света на звездите може да има негативни последствия върху нашите когнитивни функции. За повече информация и детайли по темата, не пропускайте да видите видеото по-горе!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти