Избраха първата ,,Мис изкуствен интелект“, ето как изглежда

Първият в света конкурс за красота, създаден изцяло с помощта на изкуствен интелект, завърши с короноването на Кенза Лайли - марокански инфлуенсър, който се стреми да внесе „разнообразие и приобщаване“ в света на създателите на AI съдържание. Това коментираха панелистите в предаването ,,На кафе“ по NOVA. Конкурсът, организиран от платформата за създатели на AI съдържание Fanvue, събра около 1500 AI програмисти от целия свят, като Лайли успя да се открои сред тях и да спечели престижната титла.

Кенза Лайли е виртуален инфлуенсър с близо 200 000 последователи в Instagram и 45 000 в TikTok. Тя е изцяло генерирана от изкуствен интелект - от нейните изображения и надписите към тях до речта при приемане на короната. Във видеозапис след победата, Лайли изрази благодарността си и подчерта, че изкуственият интелект не е просто инструмент, а трансформираща сила, която може да създаде възможности там, където не е имало такива преди.

„Спечелването на мис AI ме мотивира още повече да продължа работата си в развитието на AI технологията. Аз се ангажирам да насърчавам разнообразието и приобщаването в областта, като гарантирам, че всеки има място на масата на технологичния прогрес,“ каза Лайли.

Конкурсът за "Мис AI" стартира през пролетта и участниците бяха оценявани не само по външен вид, но и по използването на AI инструменти от техните създатели, както и по влиянието им в социалните медии. Аватарите трябваше да отговарят на въпроси, подобни на тези, задавани на истинските човешки конкурси, като например: „Ако можехте да направите света по-добро място, как бихте го сторили?“

Лайли е създадена от Мириам Беса, основател на агенция Phoenix AI, която ще получи 5000 долара в брой, подкрепа от Fanvue и възможност за популяризиране на Лайли. На второ и трето място се класираха съответно Лалина Валина от Франция и Оливия С от Португалия.

Докато виртуалните инфлуенсъри като Лил Микела и Имма не са новост, конкурсът „Мис AI“ е уникален с това, че участничките са изцяло генерирани от AI програми като DALL·E 3, Midjourney и Stable Diffusion, а техните речи и публикации се генерират от инструменти като ChatGPT.

„Мис AI“ е първият подобен конкурс, организиран от World AI Creator Awards в партньорство с Fanvue, но се планира да последват още издания, включително такива с фокус върху мъжете. Съоснователят на Fanvue, Уил Монанаж, сподели надеждите си този конкурс да се превърне в нещо като „Оскарите“ за създателите на изкуствен интелект.


 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти