Черната Аги: Мистерията на статуята, която убива (ВИДЕО)

От призрачни гори до пълни с кости катакомби, по света има много места, които карат дори най-смелите да треперят. Независимо дали се дължи на тяхната тъмна история или мистериозна атмосфера, тези места и легенди неизменно разпалват въображението. Темата за смъртта и всичко свързано с нея остава табу, а също така е обвита в суеверия, митове и предразсъдъци.

Още от древността гробищата се смятат за места за уважение към тези, които са си отишли от този свят. Там можем да почетем паметта на нашите близки, но също така и да се срещнем с ужасяващи истории и призрачни същества, които бродят нощем. Зловещи статуи, мрачна енергия, надгробни плочи, напукани каменни пътеки и избелели с времето символи подхранват страх от непознатото и пораждат истории на ужасите.

Такава е и легендата за Черната Аги - статуята, която убива. Тази история ни разказват в рубриката „Забранени истории с Джуджи“ днес. Легендата за Черната Аги е една от най-страховитите, предизвикваща сериозни вълнения сред хората в Съединените щати. Някои смятат, че статуята е поставена от мъж, който решил по този начин да се подиграе на жена си, която не е обичал. 

Други твърдят, че това е просто произведение на викторианското изкуство, докато трети смятат, че е посветена на любима съпруга. Според някои хора, оскверняването на статуята е възбудило духа на умрялата жена, което е довело до зловещите събития около нея. Най-любопитната легенда разказва за медицинска сестра, работила в местната болница в Балтимор, в началото на миналия век. По време на дежурствата й започнали да се случват странни неща и много пациенти умирали. Сестрата била линчувана от гражданите на Балтимор, въпреки че не е била виновна. Счита се, че в нейна чест е направена статуята. Легендата се разпространява и набира скорост, оставяйки следа в колективната памет на местните жители.

За още подробности относно мистериозната история на Черната Аги, не пропускайте да изгледате видеото по-горе!

Още от ,,Забранени истории с Джуджи": 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти