Историята на Бетани Ленц: От One Tree Hill до капана на сектата

Тази сутрин в предаването „На кафе“ по NOVA обсъдиха шокиращата история на Бетани Джой Ленц – една от звездите на тийн сериала One Tree Hill. Докато феновете на сериала си спомнят Ленц като милата и талантлива Хейли Джеймс, актрисата разкри, че зад светлините на прожекторите е водила мрачен и скрит живот, в който е била жертва на манипулации и контрол от религиозна секта.

В началото на века Бетани Джой Ленц се радва на огромна популярност заради участието си в хитовия сериал, където си партнира със София Буш, Чад Майкъл Мъри и Хилари Бъртън. Докато светът я възприема като успешна млада актриса, малцина подозират, че тя е попаднала в клопката на ултрахристиянска група, ръководена от сенчест пастор. Групата, която първоначално ѝ обещава духовна подкрепа и общност, постепенно започва да контролира не само житейските ѝ избори, но и кариерата и финансите ѝ.

Ленц споделя, че е прекарала почти десетилетие в култа, а когато най-накрая успява да се освободи, трябва да започне живота си отначало – почти без нищо, което да показва успеха ѝ в One Tree Hill. В новата си книга, Dinner for Vampires: Life on a Cult TV Show (While Also in an Actual Cult!), която ще излезе на 22 октомври, актрисата разказва подробно за този труден период от живота си и как е успяла да се измъкне от контрола на групата.

Историята на Ленц е не просто разказ за лична трансформация, но и предупреждение за опасностите на такива групи, които умело манипулират хората, търсещи връзка и приемане.

Историята на Бетани Ленц: От One Tree Hill до капана на сектата

На кафе

На кафе с Edna

Историята на Бетани Ленц: От One Tree Hill до капана на сектата

Тази сутрин в предаването „На кафе“ по NOVA обсъдиха шокиращата история на Бетани Джо...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти