Създадено за NIVEA

Захарта причинява бръчки?

Захарта причинява бръчки?
Снимка: iStock

Знаете ли, че ако само изминаването на годините влияеше на кожата ни, първите бръчки щяха да се появят чак на 120? В реалността обаче кожата ни е подложена на много повече влияния, които определят скоростта и степента на промените - генетична обусловеност, навици като пушене и недоспиване, хранене и излагане на слънце.

За щастие, дерматолозите съумяват да идентифицират и неутрализират една по една причините за състаряване на кожата, а с разширението на техните познания и изследвания се подобрява и начинът, по който ние изглеждаме.

а
Снимка: iStock

Най-новото откритие идва от лабораториите на Beiersdorf с централа в Хамбург. След 10 години проучвания на гликацията и влиянието й върху стареенето, те успяват да намерят и молекула, която й се противопоставя и да я вложат в нов серум от серията на Nivea Q10.

Но нека обясним по-подробно.

Какво е гликация?

Снимка: Nivea

Гликацията е естествен процес в тялото и в частност кожата, при който захарните молекули се прикрепват към протеини, мазнини и ДНК.

В този процес се образуват крайни продукти (аdvanced glycation end products – A.G.Es). С течение на времето тези крайни продукти втвърдяват колагена и той губи способността си да поддържа кожата стегната. Така захарта допринася за това да изглеждаме по-стари, отколкото сме в действителност.

Изследователите от Beiersdorf успяват да наблюдават и документират този процес под микроскоп и с помощта на модели на изкуствена кожа.

След повече от 10 години научно изследване на процеса на гликация от компанията се заемат да тестват общо 1700 активни съставки, с които да противодействат на този процес.

Снимка: Nivea

Усилията им се увенчават с успех и резултатът е новият NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Expert Dual action серум.

Съставката Glycostop, която спира гликацията и добре познатият Q10 се съчетават в нов, ефективен серум против белезите на стареене.

Така всички ние можем да се насладим на двойно действие - смекчаване на наличните фини бръчици и линии и предотвратяване на нови бръчки, които иначе биха се образували заради гликацията.

Снимка: Nivea

Предварителните изследвания на продукта показват обнадеждаващи резултати - GLYCOSTOP® предотвратява появата на нови бръчки, блокира процеса на гликация с 68%.

Чистият коензим Q10 действа срещу признаците на стареене и е мощен антиоксидант, който подпомага клетъчната енергия, за да стимулира производството на колаген, противодейства на появата на нови бръчки и фини линии.

Снимка: Nivea

Така, действащи в хармония, двете съставки в новия NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Expert Dual action серум ще направят кожата ни по-гладка и с по-малко видими дълбоки бръчки след 2-седмична редовна употреба сутрин и вечер на почистено лице, преди дневния/нощния крем от обичайната ни рутина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти