Създадено за Cetaphil

Възстановете кожата си тази есен: основни съвети за грижа през новия сезон

Възстановете кожата си тази есен: основни съвети за грижа през новия сезон
Снимка: iStock/Getty Images

Когато въздухът стане по-студен и листата започнат да падат, грижата за кожата ви заслужава също толкова внимание, колкото и новият ви, тренди гардероб. Есента носи по-ниски температури, повече влажност и необходимост от промяна в грижата за кожата, за да се преборите с промените в околната среда. Сега е моментът да дадете на кожата си допълнителната любов, от която се нуждае, за да остане сияйна и хидратирана през целия сезон.

Преходът от лято към есен има неприятния страничен ефект да прави кожата по-суха. Хладният вятър и по-рядкото излагане на слънце могат да доведат до усещане на стегнатост, дехидратация и склонност към раздразнения. А приятното, лятно сияние на кожата?

Рискувате да го загубите, ако не подхранвате и защитавате кожата си с правилните съставки и продукти. За щастие, ние от Edna си имаме цял наръчник с подходящи продукти, които ще ви помогнат в мисията да задържите сиянието и здравето на кожата си, така както държите в сърцето си топлите летни спомени.

Снимка: iStock/Getty Images

Под есенните ни бюти прожектори попадна козметиката на Cetaphil от PHOENIX Pharma. Защо я обичаме? Първо заради нейната всеобхватност – брандът предлага цялостна грижа за 5-те признака на чувствителната кожа на лицето и тялото - суха, раздразнена, зачервена, с отслабена кожна бариера и неравна повърхност. Продуктите на Cetaphil съдържат най-необходимите съставки, които доказано укрепват кожната бариерна функция – ниацинамид (витамин B3), пантенол (провитамин B5) и глицерин и са без сулфати, аромати и сапун.

Първата стъпка към здравата и сияйна кожа е почистването. Препоръчваме ви Cetaphil Нежна почистваща емулсия. Тази прекрасна емулсия е подходяща за ежедневна употреба, което я прави идеален помощник за справяне със сухата и чувствителна кожа, тъй като нежно отстранява грима и замърсяванията, без да нарушава естествената влага на кожата. Емулсията е кремообразна, съдържа глицерин, ниацинамид и пантенол, като не те просто почистват кожата, а я хидратират, успокояват и възстановяват влагата, оставяйки я мека и гладка. Можете да я използвате както с вода, така и без.

Снимка: Cetaphil

Продължаваме рутинната грижа с още един мултифункционален продукт, който обикнахме – Cetaphil Хидратиращ лосион. Лекият  лосион идва с приятното обещание да възстанови напълно естествената защитна бариера на кожата само за една седмица, благодарение на масло от авокадо, ниацинамид, пантенол и витамин E. Те действат като отбор, за да хидратират кожата дълготрайно и в дълбочина. Нанася се щедро върху почистена кожа и може да се ползва както всеки ден, така и когато чуствате кожата си по-опъната или дехидратирана. 

Снимка: Cetaphil

Черешката на нашия хидратиращ коктейл е Cetaphil Хидратиращ крем. Продуктът се справя невероятно със сухата до много суха и чувствителна кожа. Богатата му формула подхранва и хидратира кожата само за ден, като я облекчава дълготрайно. Благодарение на масло от сладък бадем, ниацинамид, пантенол и витамин E, кремът доставя нужната на кожата влага в продължение на 48 часа, оставяйки я гладка и мека. Използва се както ежедневно, така и при нужда, като не запушва порите не образува мазен филм. Кремът е перфектен и за отделни части на тялото, като ръце, лакти или колене.

Снимка: Cetaphil

Тези и други разкошни продукти за вашата кожа ще откриете в гамата на Cetaphil. Сигурни сме, че дерматологичната козметика, която е одобрена от специалисти дерматолози и медици ще ви помогнете да се справите с всички проблеми на кожата, които новият сезон може да донесе с настъпването си. Имате да се справяте с много предизвикателства – нека сухата и чувствителна кожа не е едно от тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти