Унизиха спортистки по бельо (СНИМКИ)

Преди дни рекламна кампания, целяща да популяризира спорта във Великобритания разбуни духовете на Осторова. Повод за изострените коментари стана фотосесия, в която дами от женския отбор по ръгби решиха да покажат силата и красотата на телата си, облечени само в секси бельо.

Защо "перфектното тяло" продължава да се променя?

Използването на хаштага #strongisbeautiful (силата е красива) вместо да накара хората да се възхитят на силата на момичетата и красотата на формите им, накара журналистите и потребителите на социалните мрежи да избухнат с коментари колко е сексистка кампанията, как унизява момичетата и категорично не постигна желания ефект сред потребителите. Истината е, че снимките не са вулгарни, а напротив - страхотно естетически издържани.

7-те части на женското тяло, които издават възрастта

Дали защото британците са известни с пуританските си нрави или наистина това решение минава някакви граници на естетиката - иначе красивите им снимки бяха сложени в графа "унижение", макар че никой вероятно не се замисля, че всъщност спортистките позират гордо с телата си и всичко е по тяхно желание. Уважавани издания на Осторова обаче излязоха с много сериозна критика и въпрос - нужно ли е да си секси, ако си спортист, и какво точно означава "секси" женско тяло.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British GLAMOUR (@glamouruk)

Темата за bodyshaming отдавна е сред една от най-дискутираните в обществото и всеки изразява мнение какво за него е красиво или не. Отдавна границите ѝ прехвърлят коментарите за plus size моделите, като гледната точка вече е друга - всяко тяло или е красиво, или има стандарт, който да следваме.

Разбира се, че един класически модел на бельо и една спортистка, която тренира силов спорт, няма как да имат еднакви по форма тела, но това не значи, че едното е по-малко красиво от другото - смятаме ние и панелистите от "На кафе" по NOVA.

Повече по темата вижте във видеото по-горе!

Още материали от "На кафе": 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол