Тайната на младостта и дълголетието. Откъде да започнем промяната

жени кожа красота
Снимка: iStock

Тайната на дълголетието е разкрита! В „Доктор здраве с Мария“ говори Емилия Белчева – професионален експерт по здравословен начин на живот.

Добре е да увеличим протеина в менюто си или да проверим как е панкреасът, жлъчката и черният ни дроб, които отделят ензимите за неговото усвояване. Нашето тяло е изградено от около 30%  протеин, като от него - 30% е колаген. Ако той се разпада и е с ниско качество, то сърцето, вените, мускулите, червата, стомаха... всичко страда. Дефицит на протеин като цяло показва свличането на лицевия контур.

Меден еликсир за мощен имунитет, младост и дълголетие

Когато кожата ни е суха, това е сигнал, че имаме дехидратация, както и че има възпаление в щитовидната ни жлеза или панкреаса. Ако имаме бяла коса – боята не е решение, това е показно, че имаме много стрес. Паник атаките ни показват, че не дишаме, както и че в червата имаме повече патогени.

Ако тялото ни е изкривено на нивото на плешките, то показва, че рядко казваме „НЕ“, трудно можем да откажем, обгрижваме прекалено много другите и рядко слагаме себе си на първо място. А думата „Искам“ сме я заменили с „Трябва“. Тогава в душата ни стои чувство, че ни задушават и копнеем за свобода. Ако имаме чупка на ниво кръст, живеем в страхове и съмнения. Ако имам дюстабания или проблем с колената, то често отлагаме, чакайки перфектния момент. Ако имаме болезнен цикъл, кисти, миоми, то вината и обидата са част от ежедневието ни. Запекът ни показва, че живеем в миналото, в съжаления, гняв и тъга.

И тук идва въпросът – От къде да започна промяната?

От себе си! От физическото си тяло.

  1. Първо коригирай стойката си. Тя влияе на твоите емоции. Те от своя страна определят твоите реакции към случващото се и така, ситуацията става такава, каквато е. Твоята реакция прави случващото такова, каквото е.
  2. Увеличи водата и се научи да как да тестваш коя храна е за теб и коя ти вреди.
  3. Промени навиците си в такива, които ти помагат и не е нужно после да оправяш щетите от тях.
  4. Редуцирай стреса за 10 секунди преди лягане.
  5. Разтягай редовно и дишай дълбоко.
  6. Изчисти мислите си и усещай кои емоции са твои и кои чужди.

И за финал – наслаждавай се на промяната с усмивка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол