Трикове за красива коса с естествен обем

Когато косата ви е сплескана и без обем е почти невъзможно да я оформите в красива прическа. А всички жени си мечтаят за красива коса с естествен обем.

Стига с ретро кича „вафли", ето как косата ви да бъде обемна

Ако косата ви е по-тънка и рядка, а искате да изглежда обемна, плътна и красива, не е нужно да използвате преса за вафлички, които ще се показват под горните кичури коса. С малки трикове за по-голям обем ще се сдобиете с мечтаната грива, без прическата ви да изглежда ретро или пък аналог на кича.

А каква е разликата между лек обем за ежедневието и истински богата коса за вечерта, виждаме в новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com:

За ежедневието

Повярвайте, в ежедневието момичетата нямаме нужда от прически тип „каски". Нито изглежда красиво, нито пък естествено. А всички онези снимки, които обикалят социалните мрежи вече години наред с коментари: „телевизор", „покемон" и „телетъбис" са напълно показателни.

Ако искате лек и красив обем през деня - за работа или пък за училище, ето един съвсем прост трик:

Срешете косата добре. След това впръскайте малко сух шампоан сектор по сектор в корените на разстояние 20 см. С пръсти нежно втрийте и отметнете косите си небрежно, като все пак подредите по-непокорните кичури. Сухият шампоан ще вкара лека текстура в гривата ви, ще я направи по-въздушна и обемна и така косата ви ще изглежда много жива, красива и естествена през целия ден.

Снимка: netinfo

А ето и как се постига професионално обем, сякаш сте излезли от салон

Разделете косата си на страната, на която предпочитате да стои. След това я срешете добре с гребен, за да няма оплетени кичури. Помнете - колкото по-добре сресана е гривата ви, толкова по-лесно ще ви бъде да я оформите в желаната прическа.

След това взимайте малки участъци кичури и със ситно гребенче топирайте всеки отделен кичур леко и внимателно до самия корен. Не правете това движение хаотично. С гребенчето придърпвайте 5-10 сантиметра от косата към корена, а останалата коса сресвайте към върха, за да не се оплита. Повтаряйте по 1-2 пъти на сектор и впръсквайте лак, който фиксира, но не втвърдява косата ви.

Снимка: netinfo

А как да топирате равномерно и накрая прическата да бъде перфектна, без подаващи се кичури спластена коса - вижте във видеото горе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти