Грим тенденции пролет/лято 2016

Грим тенденции пролет/лято 2016
Снимка: Sonia Rykiel, Oscar de la Renta, Balmain

Биляна Божилова

Гримьорите залагат на акцентите за новите тенденции в макиажа. Подчертават погледа със синя очна линия, бронзови сенки, брокатен грим или ефектна спирала за очи, или акцентират върху страстно червени устни. Основата за лице е нежна, едва забележима, за естествено излъчване.

Играта с очите е в центъра на красотата през новия пролетно-летен сезон. Синьото във светлите и ярките му нюанси е най-предпочитаният цвят в грима за очи. Конкурира го единствено бронзовото, но по-скоро като по-деликатна алтернатива на примамливото синьо.

Блестящият брокат и култовата спирала са другите актуални тенденции в очния грим.

Устните са бледи, в естествени тонове, когато акцентът е върху погледа. И обратното, когато са дръзко червени, тогава очите са в натурални нюанси.

Топ 5 тенденции в грима за пролет/лято 2016:

• Синьо вълшебство
• Бронзов шик
• Блестяща магия
• Култ към спиралата
• Страстни устни

Синьо вълшебство

Безспорно, най-силният тренд за пролет/лято 2016. Най-актуален е тюркоазът, следван от един от цветовете на 2016-а – serenity (ведро синьо). Синият поглед може да бъде постигнат с очна линия, молив или сенки за очи, според желания ефект.

Бронзов шик

Ако не сте почитателки на синьото или просто за моментите, в които си почивате от него, заложете на бронзовия цвят. Идеално подчертава светлите очи и придава искра на тъмните.

Блестяща магия

Щастливи моменти за блясък в очите и брокатен грим за още по-светещ поглед. Добрата новина е, че не трябва да го пазите за специални случаи, защото както при дрехите и аксесоарите, блясъкът влиза в ежедневието и при грима.

Култ към спиралата

Спиралата за очи притежава уникалното свойство да променя визията. През пролет/лято 2016 е издигната в култ, така че в никакъв случай не я забравяйте. Цветна, черна, с блестящи частици, направете погледа си омагьосващ с ефектна спирала за очи.

Страстни устни

Ярко червено за страстни устни и бордо за вамп ефект. Вие избирате, но ярко червените устни са по-актуални. Латино модата, която е топ тренд за сезона при дрехите, няма как да не повлияе и на грима.

А сега да надникнем в пролетните колекции грим на някои от водещите марки:

Chanel L.A. Sunrise – пролетна колекция грим 2016

Грим студиото на Chanel тази пролет създава ярки цветове в унисон с калифорнийското утро.

Панделките на Sunkiss Ribbon се преплитат в палитра от розово, като подчертават скулите в ярка свежест. Сенките Les 4 ombres в комбинация с Бевърли Хилс правят очите искрящи и игриви. Устните експлоадират с помощта на Rouge Coco Shine. Продуктът Sunkiss Ribbon разпръсква светлината и придава ефект на естeствен блясък на тена. Очите са в синьо със загатнати лилави отражения и тюркоаз.

От сенките до спиралата, цветовете преливат от свежест и яркост. Устните са в ярко розово и енергично оранжево, придаващи магнетична усмивка. Ноктите са в глазирано синьо-лилаво.

Dior Glowing Gardens – пролетна колекция грим 2016

В хармония със сезона, колекцията Glowing Gardens представя жизнения чар и пролетната светлина на градина, избухнала в цвят.

Молив за повече дързост -  Diorshow Colour & Contour. Палитрите 5 Couleurs Glowing Gardens, ружът Diorblush Glowing Gardens носяъ обещанието на пролетта за безгрижен цвят. Вдъхновен от калиграфията, моливът за очи Diorshow Pro Liner се обновява тази пролет с пурпурно сив цвят "заявка". 

Да удължава, дефинира и уплътнява миглите - мисията на спиралата Dior Addict It Lash. Сега тя се завръща с интензивен и блестящ платинен цвят, който разпръсква перлен блясък. Елегантния цветен букет се завършва с червилото Rouge Dior и серия лакове Dior Vernis, която отпразнува сезона на жизненото безвремие.

Pupa Dot Shock – пролетна колекция грим 2016

Палитра сенки за очи Dot Shock 5 Eyeshadow Palette Liquid Powder Effect. Очна линия Vamp Stylo Liner Eyeliner Marker. Гланц за устни Dot Shock Balmy Gloss Balm Effect Shiny. Червило Miss Pupa Ultra Brilliant Lipstick. Руж Dot Shock Blush Multicolour Pearl Blush closed. Лак за нокти Lasting Coolor Velvet Matt Nail Polish.

Прочетете още:

11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Тайните на празничния грим

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Прически – тенденции есен/зима 2015-16

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти