Създадено за Lux Botanicals

Сутрешен или вечерен душ: От кой отбор си? Отговори на въпроса и участвай за награди!

Сутрешен или вечерен душ: От кой отбор си? Отговори на въпроса и участвай за награди!
Снимка: iStock/Getty Images

Да си вземем душ е ритуал, който не пропускаме за нищо на света. Но както има хора, които са активни сутрин, и такива, които са активни вечер, така се оказа, че има къпещи се сутрин и къпещи се вечер, които за нищо не света не биха сменили навиците си.

И нещо повече, готови са яростно да защитават с думи, гъба и душ гел своята позиция - че къпането сутрин е по-хубаво от къпането вечер. Или обратното.

Нека разкрием ползите и удоволствията, които носят сутрешното и вечерното къпане и да вземем страна. Или душ.

Ползи от сутрешния душ

Какво по-освежаващо начало на деня от това да се разсъниш под топлите струи на водата. Отмиваш сънищата и се настройваш за новия прекрасен ден с нежния аромат на фрезия или илан-иланг.

Минутите сутрин под душа са онова време, в което сте само ти и ти. Имаш време да подредиш мислите си, да се надъхаш, да си помечтаеш, да визуализираш и да си обещаеш, че каквото и да те чака днес, ще го посрещнеш с усмивка.

Снимка: iStock/Getty Images

Когато излезеш от банята, а около теб ухае на цветя, денят вече е започнал добре. А той, нали знаеш, познава се от сутринта ;)

Впрочем, ако искаш да се разсъниш качествено, е хубаво да се къпеш с топла вода. Тя повишава температурата на тялото и му помага да се събуди. Това е естественият ритъм на организма - да повишава температурата си сутрин и да стартира системите.

От beauty гледна точка сутрешният душ е чудесна основа за разкрасяващите ритуали, които предстоят след това.

Снимка: Lux Botanicals

Току-що измитата коса ще може да се оформи точно както искаш, а освежената и почистена кожа ще поеме с готовност серума и дневния крем.

За още по-качествено разсънване ти препоръчваме да опиташ новите душ гелове на LUX Botanicals с аромат на фрезия и алое вера или с аромат на иланг-иланг и масло от цика, създадени специално да те настроят за възхитителен и енергичен ден. Те са обогатени с полезни за кожата съставки, които я хидратират, омекотяват и предпазват от външните влияния през целия ден.

Снимка: Lux Botanicals

Ползи от вечерния душ

Влюбените във вечерния душ го предпочитат, защото топлата вода слага край на работния им ден. Със струите вода в канала се оттичат напрежението, задачите, изборите, решенията и целия градски прах, който сме насъбрали през деня.

Под душа вечер вкъщи човек може да остане насаме със себе си, да си отдъхне от всички свои житейски роли и да си каже „Е, и в този ден дадох най-доброто от себе си, сега мога да си почина.“

С топъл душ с аромат на череша или смокиня започва вечерта с любимите хора и любимите занимания у дома. Те са обогатени с натурални масла, които предлагат подхранване и мекота за кожата ти.

Излизаме от банята успокоени, разведрени и в настроение за една хубава вечер.

Снимка: Lux Botanicals

Вечерният душ е и началото на задълбочената бюти рутина преди лягане - порите на кожата са отворени и почистени, готови да поемат полезните съставки от маски, серуми, лосиони и масла, които да действат през цялата нощ, докато спим.

А и неслучайно нашият народ казва „ще спиш като къпан“ ;) Да си легнеш с чиста коса и тяло, ухаещо на смокини в току-що изгладени чаршафи - това е дефиниция на истинско щастие, нали!

Снимка: Lux Botanicals

Любопитно ли ти е да разбереш колко хора са в твоя отбор? Е, LUX Botanicals проведоха национално онлайн проучване сред 3500 души и резултатите са повече от категорични:

77% от хората са в отбор „Вечерен душ“, а 23% - в отбор „Сутрешен душ“.

Сега LUX Botanicals и Edna.bg ти дават възможност да отбележиш от кой отбор си и ти и да спечелиш един от 10 комплекта душ гелове за сутрешен или вечерен душ.

Снимка: Lux Botanicals

Комплект за сутрешен душ включва 1 брой LUX Botanicals 480мл Фрезия и алое вера и 1 брой LUX Botanicals душ гел 480мл Иланг-иланг и масло от цика.

Комплект за вечерен душ: 1 брой LUX Botanicals душ гел душ гел 480мл Смокиня и масло от здравец и 1 брой LUX Botanicals душ гел 480мл Череша и ниацинамид.

Гласувайте в играта ни по-долу още сега, а на 03.09 ще обявим победителите, изтеглени на случаен принцип.

Виж пълните условия на играта ТУК. 

LUX Botanicals и Edna.bg ти пожелават успех!

Играта приключи! 

Честито на печелившите Е.Б., Г.Ч., И.В., Л.М., В.К., Д.Ш., Т.С., М.П., Н.К и Ю.А.

Очаквайте организаторите да се свържат с вас относно получаване на наградите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти